RadiyКонструкторські бюро ПАТ «НВП «Радій» постійно працюють над створенням нових продуктів, які сприяють підвищенню надійності в роботі різних систем станцій і регулярно презентують нові розробки фахівцям  АЕС, ТЕС і ГЕС.

На території управління капітального будівництва ЮУАЕС фахівці конструкторського бюро засобів аналізу фізичних процесів (КБ ЗАФП) продемонстрували Автоматизовану систему раннього виявлення надзвичайних ситуацій (АСРВ). З боку ЮУАЕС були присутні представники служби відомчого нагляду і пожежної безпеки, з боку Ташлицької ГЕС – фахівці по контролю гидрокаскада. Були представлені різного роду датчики, серед яких: датчик інклинометричний ДІ-2, датчик наявності води ДНВ-1, датчик частоти обертання з блоком обробки ДЧО-1. Також була представлена апаратура збору і відображення інформації (блок збору і відображення інформації БЗВІ).

В ході обговорення була розглянута загальна архітектура побудови АСРВ, локальні розміщення датчиків контролю стану будівель і споруд. Також обговорили включення в АСРВ додаткових датчиків антивандальної захисту.

По закінченню презентації було прийнято рішення про впровадження АСРВ в дослідну експлуатацію на території ЮУАЕС для оцінки ефективності з перспективою постачання на Ташлицьку ГЕС.

" "