prozorro 123 лютого 2016 року в приміщенні Кіровоградської РТПП за участю Директора Департаменту економічного розвитку та торгівлі Кіровоградської ОДА Ніни Рахуби відбулась перша частина регіонального семінару щодо електронних державних закупівель. Ця частина семінару була призначена для замовників і тому, крім присутніх в залі, участь в ній брали в режимі он-лайн представники бюджетної сфери районів та міст області.

Про систему електронних державних закупівель ProZorro, її архітектуру, принципи роботи та особливості впровадження розповіла заступник генерального директора ДП «Зовнішторгвидав України» Надія Бігун.

prozorro 2Зі стратегією реформування державних закупівель в рамках Дорожньої карти реалізації Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС ознайомила учасників, представник проекту ЄС «Гармонізація системи державних закупівель в Україні зі стандартами ЄС» Анастасія Каліна.

Ще один представник проекту ЄС Валентин Дерев'янко презентував електронні державні закупівлі в ЄС, після чого відбувся практикум із підключення до системи ProZorro.

prozorro 3На завершення було проведено сесію із запитань – відповідей. На думку учасників семінару, цей захід дав їм хороші знання, практичні навички і був дуже корисним для подальшої роботи.

Завтра, 24 лютого 2016 року, аналогічний семінар відбудеться для представників бізнесу.

Довідково: ProZorro – пілотний проект електронної системи публічних закупівель, що дозволяє продавати державі в режимі он-лайн. Проект створено за участі Міністерства економіки і торгівлі України, волонтерів, донорів і представників бізнесу відповідно до Закону України №922-VІІІ «Про публічні закупівлі», який був ухвалений Верховною Радою 25 грудня 2015 року та підписаний Президентом України Петром Порошенком 16 лютого 2016 року.

" "