NSV 1460 2 2Удосконалення законодавчого регулювання виробництва та обігу органічної с/г продукції дозволить посилити державний контроль у сфері маркування та сертифікації органічної продукції. На цьому наголосив Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Володимир Лапа під час круглого столу «Органічне виробництво - пріоритетний напрямок аграрного сектору в Україні», який відбувся в рамках XXVIII Міжнародної агропромислової виставки «АГРО 2016».

За його словами, зараз у процесі виробництва та обігу органічної продукції існують досить серйозні проблеми, які потребують вирішення на законодавчому рівні. Факти недобросовісної реалізації так званої органічної продукції трапляються не лише на вітчизняному ринку, але при її експорті за кордон.

Існування зазначених проблем вводить в оману споживачів органічної продукції, створює підґрунтя для процвітання недобросовісної конкуренції для виробників органіки, а також формує для України негативний імідж на світовому ринку.

Володимир Лапа зазначив, що Міністерство аграрної політики та продовольства України розробило нову редакцію Закону України «Про виробництво та обіг органічної сільськогосподарської продукції та сировини», яка дозволить запровадити прозоріші і чіткіші правила гри на ринку органіки. Цей законопроект передбачає вдосконалення системи державного нагляду (контролю). Контролювати дотримання правил застосування органічного виробництва повинна Держпродспоживслуба.

«Відповідно до розробленого законодавства ми, як орган контролю, маємо свою місію: забезпечити максимально комфортні умови для роботи виробників і постачальників органічної продукції», - зазначив Володимир Лапа.

Прес-служба / 14.06.2016

" "