energoefektyvnistГеннадій Зубко: Уряд зробить усе, аби ринок енергоефективних проектів розвивався прозоро й конкурентно
.

Ринок енергоефективних проектів відкриває величезні можливості українським виробникам, проектним та енергосервісним компаніям. Ми оцінюємо інвестиційний обсяг цього ринку у $40 млрд, — наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко під час виступу на панелі «Хто, як і чим утеплить ваші будинки? Чи готові українські виробники до приходу інвестицій на ринок енергоефективності» в рамках Форуму «Фонд енергоефективності. Ключовий START-UP УКРАЇНИ» 23 червня.


Він закликав учасників представників таких компаній готуватися до розвитку такого ринку в Україні, пропонувати споживачу готові рішення, які можуть бути масово задіяні по всій країні.
«Запрошую виробників, експертів, компаній з обслуговування знайти своє місце у великій програмі енергоефективності України. Уряд зробить усе, аби цей ринок розвивався чесно, прозоро і конкурентно. Клієнт, а не чиновник визначатиме виконавця робіт», — підкреслив Зубко. 
«Цей ринок відкриває перспективи компаніям з енергоаудиту, із прокладання і заміни інженерних мереж. Будуть залучені до ринку проектанти, виробники будівельних матеріалів, власне будівельні компанії», — зауважив Геннадій Зубко. 
Він відзначив серед урядових завдань необхідність підготовки та прийняття до кінця року відповідного законодавства і передбачення джерел фінансування заходів з енергоефективності. «Це – величезний виклик для України. Але немає жодної європейської країни, яка би не подолала цей шлях, і ми теж маємо його пройти за допомогою системної політики енергоефективності», — заявив Геннадій Зубко.

Прес-служба / 24.06.2016

 

 

" "