dnepr-sobrВ приміщенні Дніпропетровської ТПП 9 лютого 2016 року відбулось виїзне засідання Ради з просування експорту при Міністерстві економічного розвитку та торгівлі України за участю заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі України – Торгового представника України Наталії Микольської, заступника Міністра аграрної політики та продовольства з питань європейської інтеграції Владислави Рутицької і президента Торгово-промислової палати України Геннадія Чижикова.

Метою цього заходу є презентація державних інструментів підтримки експорту для малого і середнього бізнесу та обговорення проблемних питань, з якими має справу бізнес при просуванні своєї продукції на ринки ЄС, США, Канади, усунення бар’єрів на зовнішніх ринках.

Цікавим для нашої аграрної області був виступ В. Рутицької, в якому вона окреслила головні завдання аграрного міністерства:
- нарощування аграрного експортного потенціалу;
- переорієнтація експорту до країн Азії;
- підготовка до укладення Угоди про Зону вільної торгівлі з Ізраїлем;
- підписання з урахуванням національних інтересів угод про створення ЗВТ з Туреччиною, Радою співробітництва арабських держав Перської затоки та Економічним співтовариством держав Західної Африки. 

Президент ТПП України Геннадій Чижиков запропонував підприємцям активніше користуватися наявними інструментами підтримки бізнесу, які має в своєму арсеналі Торгово-промислова палата України та регіональні палати.

В засіданні Ради взяла участь президент Кіровоградської РТПП Ірина Саєнко.

10.02.2016

" "