tamozny - 1Митний брокер (декларант) - це посередник, який представляє інтереси замовника або свого підприємства в митниці, здійснюючи митні операції від його імені. В обов'язки брокера (декларанта) входить «митне оформлення», тобто декларування митним органам товарів та інших предметів, надання необхідних документів та оплата митних платежів. Кожна компанія може самостійно декларувати свої вантажі, якщо у неї в штаті є свій митний декларант.

Хто може проходити підготовку?
• Співробітники компаній, які починають зовнішньоекономічну діяльність та відповідають за взаємодією з митницею;
• Компанії, які хочуть відмовитися від послуг митних брокерів і почати оформлювати митні вантажі самостійно;
• Студенти старших курсів і випускники ВНЗ, які мають бажання стати кваліфікованими, затребуваними фахівцями та отримувати заробітну плату, еквівалентну набутим знанням, вмінням та навичкам.

Програма підготовки складається з двох етапів:

Етап 1 (4 лекційні години):
• Митний кодекс України. Організація митного контролю. Структура митної системи України. Зони митного контролю. Технології митного оформлення. Облік суб'єктів ЗЕД в митних органах (акредитація).
• Митні брокери і декларанти. Права та обов'язки. Основні положення про діяльність митних брокерів України. Режим індивідуального ліцензування та тимчасового зупинення ЗЕД, як спеціальні санкції. 
• Митна вартість товарів. Визначення митної вартості. Документи, що використовуються для підтвердження митної вартості товарів. Декларування митної вартості товарів.
• Митні платежі та їх види. Єдиний митний тариф України. Мито та його види. Акцизи. ПДВ.

Етап 2 (4 лекційні години та 2 години практичних занять):

• Митне оформлення товарів і предметів, що переміщуються через митний кордон України. Митна декларація: типи, особливості застосування та заповнення.
• Митні режими та особливості розміщення товарів у митний режим. Правила ІНКОТЕРМС – 2010, Карнет А.Т.А. Сертифікат EUR-1, сфера та мета застосування.
• Порядок здійснення контролю за доставкою вантажів. Митний контроль та оформлення;
• Контрабанда та відповідальність. Потенційні ризики порушень митного законодавства. Відповідальність за порушення митних правил. Права осіб, що притягуються за порушення митних правил. Порядок звернень до митних органів.
• Практичні заняття з метою засвоєння набутих знань.

Чому вчитися треба у нас?
Курси митних брокерів в Кіровоградській РТПП проводять оперативно, професійно і доступно виключно фахівці - практики митної справи.

Для участі у курсах необхідно заповнити анкету (додається) на кожного учасника, надіслати її на електронну пошту Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. та оплатити навчання до початку занять.

Проводяться заняття в Кіровоградській РТПП (м. Кіровоград, вул. Преображенська, 79-А, аудиторія № 214), по факту формування групи слухачів.

Контактна особа: начальник Управління зовнішньоекономічної діяльності Кіровоградської РТПП - Сергій Крамарчук,
E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., моб. тел. (050) 134-30-07; тел. (0522) 35-18-56, факс: (0522) 24-02-89.

Вартість навчання: 2000 грн., для членів КРТПП і студентів - 1500 грн. (до вартості включено: конференц-сервіс, методичні матеріали, консультаційні послуги).

За результатом проходження курсів слухачам видається Сертифікат про проходження підготовки в сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Прес-служба / 02.08.2016 

Завантажити анкету ...>>>

" "