27 0Якість української молочної продукції повністю задовольняє європейський ринок. Про це повідомив директор Департаменту тваринництва Мінагрополітики Микола Кваша, коментуючи експорт молочної продукції на телеканалі «Київ».

За його словами, згідно законодавства, на сьогодні всю відповідальність за якість продукції несе виробник. «Відповідно працюють державні інститути, які контролюють цей процес, щоб не допустити появи нашої продукції з залишками антибіотиків на прилавках магазинів. В Україні уповноважена контролювати якість продукції Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба)», - повідомив директор Департаменту тваринництва.

Він розповів, що українська молочна продукція не містить залишків антибіотиків. «Сьогодні офіційних заяв з боку імпортерів стосовно цього немає».

Директор департаменту тваринництва зазначив, що кожна партія продукції, яка експортується з України підлягає контролю. «Цю продукцію перевіряють відповідні лабораторії як в Україні так і в європейських країнах. Тільки після цього вона може продаватися», - додав він.

Микола Кваша сподівається, що наші контролюючі органи будуть регулярно та системно робити перевірки та забезпечувати гарантовану якість продукції, як для споживання так і для експорту.

Прес-служба / 17.08.2016

 

" "