egipetТоргівля аграрною продукцією між Україною та Єгиптом сьогодні стала основною складовою торговельно-економічних відносин. Але обидві країни мають на сьогодні невичерпаний потенціал для розвитку двосторонньої співпраці.

Про це заявила заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева під час Українсько-Єгипетського бізнес-форуму та засідання Українсько-Єгипетської ділової ради, за участі Посла Арабської Республіки Єгипет в Україні Хоссама Ельдін М. Алі та представників єгипетської частини Українсько-Єгипетської Ділової ради та єгипетських компаній.

«За десять місяців 2016 року товарообіг в аграрній сфері між Україною та Єгиптом вже досяг $ 1 млрд. Основними продуктами українського експорту до єгипетського ринку стали зернові та олійні культури. Ця країна є головними «воротами» для виходу українських товарів на інші африканські ринки. Ми зацікавлені не лише в диверсифікації товарної структури нашого експорту до Єгипту, але й у збільшенні імпорту якісної продукції, в якій в нас є потреба, з Єгипту», - заявила Ольга Трофімцева.

Зі свого боку Посол Арабської Республіки Єгипет в Україні Хоссам Ельдін М. Алі запевнив, що єгипетська сторона зацікавлена не тільки у розвитку торгівлі між Україною та Єгиптом. Пан Посол відмітив, що основними напрямками для плідної співпраці можуть стати інвестування в українське аграрне виробництво, туристична галузь, спільні наукові проекти, розвиток співпраці на рівні Урядів та проведення спільних торговельних місій.

egipet-1Окремо Ольга Трофімцева наголосила про необхідність проведення найближчим часом засідання Міжурядової Спільної Комісії з економічного та науково-технічного співробітництва між Україною та Арабською Республікою Єгипет з метою підписання важливих двосторонніх угод, які мають сприяти подальшому розвитку економічних відносин між двома країнами.

Довідково: За результатами 2015 року товарообіг продукцією сільського господарства між Україною та Єгиптом становив $ 1 060 млрд. Plaukų šalinimas lazeriu Vilniuje gera kaina Експорт склав $ 1 026 млрд, що на $ 366,5 млн. Єгипет зайняв 3 позицію (6,9%) серед країн, до яких найбільше експортувалося української продукції АПК. За результатами 8 місяців 2016 року товарообіг продукцією сільського господарства між Україною та Єгиптом склав $ 816,6 млн дол. США. У порівнянні з аналогічних періодом 2015 року товарообіг збільшився на $ 94,7 млн. Експорт склав - $ 799,1 млн, а імпорт - $17,4 млн.

Прес-служба / 20.12.2016

" "