Підписання документу відбулося в рамках візиту делегації Кіровоградської області на виставку «AGROKOMPLEX 2018» до словацького міста Нітра.

 

2018-08-16-Nitra 1

Офіційна делегація та представники ділових кіл Кіровоградщини в період з 15 по 17 серпня 2018 року відвідали 45-ту Міжнародну виставку сільського господарства та харчової промисловості «AGROKOMPLEX 2018». Візит відбувся на запрошення голови Нітрянського самоврядного краю Словацької Республіки пана Мілана Беліци, у рамках Угоди між Кіровоградською обласною державною адміністрацією та Адміністрацією Нітрянського самоврядного краю Словацької Республіки про співробітництво у сфері культури, освіти, регіонального розвитку та туризму від 23 серпня 2013 року.

2018-08-16-Nitra 216 серпня делегація, очолювана заступником голови Кіровоградської ОДА Світланою Лобановою, відвідала офіційне відкриття ювілейної виставки та зустрілася з Президентом регіональної Нітрянської торгово-промислової палати паном Мірославом Масаріком та головою Нітрянської Агенції регіонального розвитку пані Петрою Клімо Златосовою. До складу делегації також увійшли президент Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати Ірина Саєнко, директор «Агенції регіонального розвитку Кіровоградської області» Сергій Осінський та голова ТОВ «ОРІДЖИН АГРО»  Віталій Полторак.

 

2018-08-16-Nitra 6На підставі попереднього спілкування і розуміння потенціалу обох регіонів, керуючись ідеями розширення торгово-економічних і науково-технічних зв'язків між Україною та Словаччиною та сприяння підприємцям, організаціям і фірмам обох країн у розвитку ділових зв'язків і розширенні взаємовигідного співробітництва, президенти КРТПП Ірина Саєнко та Нітрянської ТПП Мірослав Масарік підписали меморандум про співпрацю між очолюваними ними організаціями.

Основна мета підписання документу – просування і розширення торгово-економічних, науково-технічних зв'язків між Україною та Словаччиною, допомога підприємствам та організаціям обох країн, а також ініціювання та стимулювання розвитку ділових контактів.

При підписанні меморандуму також був присутній представник Української торгової палати в Словаччині Павло Заєць.

2018-08-16-Nitra 3Відтепер інформація про Кіровоградщину розповсюджуватиметься серед потенційних словацьких партнерів, сторони сприятимуть залученню інвестицій в економіку своїх регіонів, допомагатимуть підприємствам і організаціям іншої сторони в участі у виставкових заходах на території свого регіону та пошуку партнерів тощо. Зокрема, потенційним партнерам себе презентував член КРТПП компанія «ОРІДЖИН АГРО» – український виробник сільськогосподарської техніки, унікальні розробки якого можуть скласти гідну конкуренцію визнаним брендам, в тому числі і на словацькому ринку.

За словами підписантів меморандуму, обидві сторони зацікавлені в розвитку та активізації всіх форм зовнішньоекономічних відносин, просуванні двосторонніх зустрічей компаній, наданні допомоги підприємцям в регіонах, проведенні презентацій регіонів та їхнього бізнесу, організації спільних заходів та обміні правовою та економічною інформацією. Саме тому, в рамках власної компетенції та відповідно до своєї ролі в економічному житті своїх регіонів, вони будуть прагнути розвивати співпрацю між регіонами та країнами, в тому числі й у туристичній та культурній галузях.

2018-08-16-Nitra 42018-08-16-Nitra 5

Прес-служба / 23.08.2018.

 

" "