В обласному центрі вперше пройшов благодійний фестиваль для дітей-сиріт «Мама + Я». До складу журі конкурсної програми заходу увійшла президент Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати Ірина Саєнко.

 

2018-09-10-mama1

Учасниками фестивалю стали більше тисячі дітей з дитячих будинків, інтернатів та прийомних сімей Кіровоградщини. На шість годин, протягом яких відбувалося фестивальне дійство, у Ковалівському парку облаштували дитяче містечко з декількома тематичними локаціями, зокрема спортивними і творчими.

Організаторами заходу виступили Благодійний фонд «МАМА плюс Я» та Продюсерський центр ArtComb. Дійство проходило за підтримки обласної державної адміністрації та міської ради, а одним з партнерів стала Кіровоградська регіональна ТПП, президент якої Ірина Саєнко взяла участь у відкритті фестивалю та увійшла до складу журі. Партнерами заходу також виступили члени КРТПП рекламне агентство «Антураж А» і компанія «Велта».

2018-09-10-mama2На думку організаторів та партнерів, подібні події дають можливість дітям-сиротам проявити свої таланти в різних сферах, аби зрозуміти, що вони не відділені від соціуму, а інтегровані в нього, а також знайти власну родину.

Протягом дня для дітей проводили спортивні змагання, різноманітні творчі майстерні. Крім того, для гостей та учасників фестивалю працювали аніматори, були організовані виставка дитячих робіт та концертна програма, усі учасники якої отримали кубки та цінні подарунки від організаторів та партнерів заходу. За інформацією оргкомітету, до концертної програми її учасники готувалися близько 4 місяців.

В рамках фестивалю для дітей також експонувалася виставка спецмашин та професійного спорядження працівників Національної поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій. Крім того, в рамках фестивалю працювала профорієнтаційна виставка «Вернісаж професій», де молоді пропонували взяти участь у різних майстер-класах. Гостей та учасників пригощали сoлoдoщами.

2018-09-10-mama3Слід зазначити, що благодійний фестиваль для дітей-сиріт «Мама + Я» вже більше 10 років проходить у Дніпрі. І всі причетні до його організації висловили сподівання, що він стане традиційним і для нашого міста.

Прес-служба / 11.09.2018.
Фото - з сайту Кіровоградської ОДА

" "