Форум «Освіта, бізнес, влада – стратегічне партнерство», який 20 листопада 2018 року проходив в приміщенні ПАТ «НВП «Радій», присвятили визначенню пріоритетних напрямків розвитку стратегічного партнерства освіти, бізнесу та влади, розробці механізмів його реалізації та стимулюванню активнішої співпраці суб’єктів ринків освітніх послуг та праці в регіоні.

 

2018 11 20 osvita 1Ініціатором заходу, який організували Управління освіти міської ради та генеральний директор "Компанії Інтелектуальних Технологій" Віталій Паздрій, виступила начальник міського управління освіти Лариса Костенко, назвавши інтеграцію інтелектуального ресурсу в розвиток місцевого бізнесу «місією Форуму».

Робота проходила у форматі панельних дискусій за інтересами учасників і була розділена на три частини: «Кропивницький – перспективне середовище бізнес-процесів», «Підприємницька освіта в Кропивницькому: успішний досвід взаємодії освіти і бізнесу» та «Освітній підприємницький кластер – тріада розвитку: освіта, бізнес, влада».

Учасниками діалогу між владою, бізнесом та освітою стали представники місцевого самоврядування, бізнесу, ділових, освітніх, наукових кіл, фінансових організацій та установ, частина з яких стали спікерами заходу.

2018 11 20 osvita 2Так, у своїх виступах під час першої панельної дискусії міський голова Андрій Райкович та секретар міської ради Андрій Табалов торкнулися питань перспектив бізнес-середовища обласного центру та інституційних кроків щодо формування довготривалої співпраці між освітою і владою з метою нарощування кадрового потенціалу. Про успішний досвід взаємодії освіти і бізнесу та основні аспекти розвитку підприємницької освіти в Кропивницькому говорила Лариса Костенко.

Президент КРТПП Ірина Саєнко взяла участь у другій панельній дискусії форуму. Темою її виступу було «Сприяння формуванню сучасної промислової, фінансової і торгової інфраструктури міста».

«Не треба шукати потенціал розвитку нашого регіону за його межами. Він – тут, в наших студентах, в нашій освіті, в нашому малому і середньому бізнесі. Давайте спільно розвивати освітні бізнес-програми для молоді, розширювати стажування студентів на підприємствах області, надавати підтримку перспективним кадрам, забезпечувати їм гідні умови роботи і життя. Тільки тоді вони стануть надійною опорою країні і нам з вами», – зазначила Ірина Саєнко.

2018 11 20 osvita 4Серед спікерів були також керівники підприємств-членів регіональної торгово-промислової палати. Так, член Ради ФРУ, співвласник і голова Наглядових рад компаній «Гідросила ГРУП» і «Ельворті ГРУП» Павло Штутман та голова наглядової ради ЗАТ НВП «Радій», президент регіонального відділення УСПП Євген Бахмач присвятили свої виступи профорієнтаційній діяльності бізнесу, причинам відтоку кадрів за межі міста й країни, а також конкретним крокам щодо вирішення кадрової проблеми в місті.

Про підтримку учнів та студентів говорили й інші члени Палати – зокрема, директор Швейного виробництва «Мрія-Є» Інна Чижик та начальник регіонального відділення ПАТ АБ «Південний» Алла Гайдерова.

2018 11 20 osvita 32018 11 20 osvita 5

  

 

 

 

  

 

Прес-служба КРТПП

" "