Президент Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати Ірина Саєнко взяла участь в урочистій церемонії нагородження переможців турніру FIRST LEGO League 2019 «Вперед на орбіту!», який відбувався 9 лютого у Льотній академії НАУ.

 

IMG 8542

Турнір проводився вперше у м. Кропивницький 9 лютого 2019 року, хоча Міжнародна програма FIRST LEGO League відкривала вже 30-й сезон. Він об’єднує 98 країн світу та налічує до 40 000 учнівських команд, які займаються проектною інноваційною діяльністю з використанням сучасних технологій робототехніки.

Метою проекту стало надихнути дітей вивчати STEM-напрями в освіті: науку, технологію, математику, інженерію та програмування за допомогою конструктора LEGO Education!

Загалом у турнірі взяли участь 12 дитячих команд з Кіровоградської, Полтавської,  Дніпропетровської, Одеської, Миколаївської області віком від 9 до 16 років, щоб проявити свої найкращі якості: розум, кмітливість, спритність, згуртованість та креативність.

IMG 8480

Вони презентували своїх роботів, LEGO-моделі та інноваційні ідеї-стартапи на тему “Вперед на орбіту!”, змагаючись в  трьох номінаціях: представляли свої старап розробки в категорії Проект, демонстрували згуртованість команди в категорії Основні Цінності,  пояснювали суддям механіку та програмування їх робота в категорії Дизайн Робота  та звичайно ж, змагались роботами на виконання спеціальних місій в Грі Роботів.

Чемпіоном в Кропивницькому турнірі FIRST LEGO League стала команда PRIME ROBOTICS з ЗОШ №1 Горішні Плавні, набравши найвищий бал  у Грі Роботів. 

IMG 8603

Нагороду Проект – виборола команда LEGO Mafia (ВНКЗ “Балтське педагогічне училище”); нагороду Основні Цінності – виборола команда BIT-SAPIENS (НВК “Балтська ЗОШ №2-гімназія”). 

На Всеукраїнський Чемпіонат FIRST LEGO League в м. Київ проходять команди: Kids’PlanetLego, PRIME ROBOTICS, LEGO Mafia, ТехноШтурм, SOVENYATA та Robo Legion.

IMG 8562IMG 8503

IMG 8630

" "