Регіональний форум на тему "Інтеграція Цілей сталого розвитку на Кіровоградщині" проводився Програмою розвитку Організації Об'єднаних Націй, за підтримки Кіровоградської облдержадміністрації та Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати, проходив 13 березня 2019 року. Захід проходив в рамках Днів сталого розвитку ООН в Україні.

 

IMG 9149 2Метою форуму стало донесення до якомога ширшої аудиторії інформації про Глобальні цілі, сприяння їх локалізації та впровадження на регіональному рівні, а також створення мережі партнерів та активістів, які будуть долучатися до реалізації Порядку денного у сфері сталого розвитку до 2030 року в регіоні на рівні області, районів та об’єднаних територіальних громад.

Учасниками стали представники облдержадміністрації, об’єднаних територіальних громад, студенти і викладачі університетів, які визначили пріоритетні для своїх сфер Цілі сталого розвитку та обговорили шляхи їх досягнення на всіх рівнях. 

IMG 9153 2

На початку конференції учасників ознайомили з кращими практиками сталого розвитку в області, куди входять подолання голоду, розвиток сільського господарства, міцне здоров’я та благополуччя, якісна освіта, промисловість, інновації та інфраструктура.

IMG 9181 2

 

Спікерами форуму стали регіональний координатор ПРООН з досягнення Цілей сталого розвитку в Кіровоградській області, спеціаліста з розвитку громад Констянтин Камма, директор департаменту агропромислового розвитку Кіровоградської ОДА Сергій Коренюк, директор департаменту охорони здоров'я Кіровоградської ОДА Олег Рибальченко, начальник управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської ОДА Володимир Таборанський, директор комунального закладу "Педагогічний ліцей Кіровоградської міської ради Кіровоградської області" Наталя Чередніченко, заступник директора з навчально-виховної роботи Володимир Вященко, директор департаменту інфраструктури та промисловості Кіровоградської ОДА Олександр Корнюша та проректор з наукової роботи Кіровоградського національного технічного університету Олександр Левченко – добре знані на Кіровоградщині фахівці в своїх сферах.IMG 9175 2

Другу частину заходу присвятили роботі у чотирьох фокус-групах, які були спрямовані на напрацювання матеріалів у сферах екології, інфраструктури та інновації, якісної освіти та сталого розвитку міст та громад, для написання подальшої стратегії на 2021- 2027 роки.

 

Довідка:

Цілі сталого розвитку (ЦСР) – загальний заклик до дій, спрямованих на те, щоб покінчити із бідністю, захистити планету та забезпечити мир і процвітання для всіх людей. Цілі сталого розвитку містять чіткі орієнтири та цільові показники, які всі країни мають запровадити відповідно до власних пріоритетів та екологічних проблем світу загалом. Перелік ЦСР включає 17 цілей, які були офіційно затверджені на засіданні Генеральної Асамблеї ООН у вересні 2015 року.

ПРООН надає підтримку Уряду України в інтеграції Цілей сталого розвитку до національного плану та стратегій розвитку. Досягнення ЦСР потребує партнерства державних органів, приватного сектора, громадянського суспільства. ПРООН у співпраці з обласною владою продовжуватиме свою діяльність на місцевому рівні, спрямовану на досягнення Цілей сталого розвитку.

IMG 9160 2

IMG 9165 2

IMG 9156 2

IMG 9183 2

IMG 9146 2

IMG 9148 2

 

" "