Учасниками заходу, який 15 травня 2019 року приймала регіональна торгово-промислова палата, стали близько 140 членів та керівників гуртків робототехніки нашого міста, які продемонстрували свої досягнення та вміння у сфері роботобудування, інженерії та архітектури.

 

DSC 1710Організатори, а це Управління освіти Міської ради міста Кропивницького та центр методичної та соціально-психологічної служби, ставили собі за мету виявити та спонукати молодь до чіткого вибору професії, зокрема у сфері інформаційних технологій, націлення її на подальшу реалізацію й отримання життєвого досвіду.

DSC 1709

Після вітального слова президента Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати Ірини Саєнко, яка є постійним меценатом всіх новітніх освітніх заходів в місті Кропивницькому та директору центру методичної та соціально-психологічної служби Марцеліни Пахолівецької, спікери симпозіуму- викладачі Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» Олександр Гречко, Сергій Сліпченко та Дмитро Сівих поділилися з юними робототехніками власним досвідом у 3D друці та моделюванні. Доповідачами також виступили викладач Економіко-технологічного інституту ім. Р. Ельворті Ольга Гріднєва, та директор з персоналу Приватного акціонерного товариства «Гідросила Груп» Володимир Заботкін.

IMG 1499Зокрема, Ольга Гріднєва познайомила учасників з інструментами захисту інтелектуальної власності на розробки робототехніки та 3D моделювання, а Володимир Заботкін розповів про організацію навчально-виробничого процесу за дуальною формою. 

В рамках симпозіуму юні кропивничани зі своїми викладачами та керівниками гуртків змагалися в дискусійному бою. Загалом,у змаганні взяли участь 5 команд з гімназії нових технологій навчання, Навчально-виховного об’єднання І-ІІІ ступенів «Науковий ліцей», Навчально-виховного об'єднання ліцей-школа-дошкільний навчальний заклад «Вікторія-П», Навчально-виховного об'єднання «Спеціалізований загальноосвітній навчальний заклад І ступеня «Гармонія» - гімназія імені Тараса Шевченка» та Навчально-виховного об'єднання № 6. IMG 1543

В процесі бою було визначено, що учні не просто вивчають програмування, вони відразу мають результати своїх дій на створених ними пристроях. Такий підхід підвищує рівень засвоюваного матеріалу, робить навчання цікавим та наочним. А плідна командна робота, розвиток конструкторських навичок, досвід створення першого робота дає нашим учням стати конкурентоспроможними фахівцями ІТ-індустрії у майбутньому

IMG 1703По завершенню симпозіуму всі учасники отримали сувеніри від організаторів та змогли неформально поспілкуватися з викладачами Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут» та представниками закладів освіти міста Кропивницького.

 

DSC 1705

IMG 1527

IMG 1695

IMG 1673

IMG 1712

IMG 1607

" "