Наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 12.06.2019 року № 316 (зареєстрований в Міністерстві юстиції України 05.07.2019 року за № 742/33713) затверджені Норми природних втрат зерна та продуктів його переробки при зберіганні на зернових складах та зернопереробних підприємствах та Порядок розрахунку норм природних втрат зерна та продуктів його переробки при зберіганні на зернових складах та зернопереробних підприємствах.

Природні втрати зерна при зберіганні виникають за рахунок біологічних і механічних чинників.

Наказ встановлює єдині норми і правила для відображення в кількісно-якісному обліку зерна та продуктів його переробки, списання норм природних втрат.

Оскільки Податковий кодекс України не передбачає самостійного визначення суб’єктами господарювання норм природних втрат зерна, затвердження норм дозволить без затрат працювати зерновим складам і зернопереробним підприємствам на базі чинних програм бухгалтерського обліку та автоматичних інформаційно-аналітичних комплексів обслуговування роботи цих підприємств.

Це дозволяє вести належний і коректний облік та формувати операції із зерном та продуктами його переробки за зернових складах та зернопереробних підприємствах. 
Наказ Міністерства аграрної політики та продовольства України від 12 червня 2019 № 316 можна переглянути за посиланням.

 За матеріалами сайту Міністерства аграрної політики та продовольства

" "