За програмою 5-7-9 бізнесу профінансовано майже 20 млрд грн.

Фонд розвитку підприємництва уклав угоди про співробітництво вже з 23 банками, серед них банки-партнери КРТПП: Укргазбанк, ПриватБанк, Укрексімбанк, Альфа-банк, ОТП Банк.

0302 2

Від старту програми банки-учасники видали 8 430 позик на загальну суму 19,7 млрд грн. З них понад 11,7 млрд грн – рефінансування попередньо отриманих позик, 3,7 млрд грн підприємці отримали на капітальні інвестиції та 4,3 млрд грн в якості антикризових кредитів під 3%. Про це повідомили в Міністерстві економіки.

“Від підприємців із різних секторів ми чуємо схвальні відгуки щодо програми 5-7-9. Комусь вона допомогла придбати або модернізувати обладнання, комусь - зберегти бізнес та працівників. У будь-якому разі, цифра у 20 млрд грн дійсно говорить про ефективність програми”, - прокоментував Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Найактивнішими учасниками програми є представники сільського господарства (55%), торгівлі та виробництва (18%) та промислової переробки (16%). За регіональною класифікацією лідерами залишаються Львівська, Харківська, а також Київська області.

За останній тиждень банки-учасники програми “Доступні кредити 5-7-9%” підписали 287 договорів договори на суму 807 млн грн. Зокрема, 226 млн грн від загальної суми  укладених за останній тиждень угод складають угоди з рефінансування попередньо виданих кредитів. 156 млн грн – це видані уповноваженими банками інвестиційні кредити. І антикризові кредити під 3%  складають 419 млн грн.

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "