Відповідно до статті 30 Закону України "Про зайнятість населення" наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 07.09.2020 № 1716, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 29.09.2020 за № 946/35229 (набрав чинності 13.10.2020), затверджено Перелік професій, спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер. До переліку входять робітничі професії та спеціальності, за якими здобувається вища освіта.

До робітничих професій відносяться, у тому числі, професії водія навантажувача, верстатника широкого профілю, електрогазозварника, кондитера, кухаря, монтажника гіпсокартонних конструкцій, монтажника систем утеплення будівель, налагоджувальника с/г машин та тракторів, робітника фермерського господарства, охоронника, слюсаря-сантехніка, тракториста, швачки.

До спеціальностей рівня вищої освіти відносяться, у тому числі, автомобільний транспорт, ветеринарна медицина, агрономія, готельна та ресторанна справа, медсестринство, харчові технології, будівництво та цивільна інженерія, інженерія програмного забезпечення, кібербезпека, психологія, професійна освіта


" "