При доборі працівників на заброньовані робочі місця в рахунок квоти інвалідів та користування при цьому послугами державної служби зайнятості, роботодавці подають до базового центру зайнятості форму звітності № 3-ПН "Інформація про попит на робочу силу (вакансії)". У другому розділі форми при цьому проставляється відмітка відносно категорії громадян "інваліди".

При формулювання характеристик вакансії та вимог до претендента роботодавець має враховувати особливості застосування праці інвалідів, передбачені трудовим законодавством, а саме:
- щодо режиму роботи (пункт 6 другого розділу форми) – статтею 55 Кодексу законів про працю України передбачено, що робота інваліда в нічний час допускається лише за його згодою і за умови, що це не суперечить медичним рекомендаціям;
- пункт 7 "Характеристики виконуваної роботи" форми передбачає, у тому числі, можливість виконання роботи вдома;
- за наявності шкідливих умов праці (пункт 8 форми) слід враховувати, що статтею 172 Кодексу законів про працю України передбачено, що працевлаштування інваліда можливе виключно до медичних рекомендацій.

У пункті 5 форми при формулюванні завдань та обов’язків бажано більш детальне їх формулювання для врахування цього під час пропозиції інваліду в центрі зайнятості вакансії та недопущення випадків надлишкових звернень інвалідів до роботодавців. У пункті 8 "Пакет соціальних послуг" форми також бажано зазначити всі соціальні послуги, які надаються працівникам та додатково можуть бути надані інвалідам.


" "