2017-06-16-CroatiaПредставники 30 українських і понад 50 хорватських компаній взяли участь в українсько-хорватському бізнес-форумі, що відбувся у Загребі. Вітчизняні підприємці представили різноманітні галузі: машинобудування, сільське господарство, фармацевтику, будівництво, торгівлю тощо. Делегацію очолював президент ТПП України Геннадій Чижиков.

Основні напрями бізнес-інтересів двох країн – постачання продуктів харчування і вин, металу і виробів із нього; кооперація в галузі суднобудування та ремонту суден і яхт; туризм; будівництво і девелопмент; співпраця з метою спільного виходу на ринки третіх країн.

Велися також перемовини щодо прямого авіасполучення. Воно б відкрило нові можливості для розвитку торговельно-економічної та культурно-гуманітарної співпраці України та Хорватії.

Мова йшла й про розширення співробітництва у туристичній галузі, зокрема шляхом збільшення кількості спільних туристичних проектів із метою створення об’єктів туристичної інфраструктури в Україні.

Це вже третій українсько-хорватський бізнес-форум за останні півтора роки. Завдяки зусиллям дипломатів, торгово-промислових палат і бізнесменів України та Хорватії торговельно-економічне співробітництво між країнами поступово посилюється.

Для українських підприємців ринок Хорватії відкриває великі перспективи. Член ЄС з 2013 року, Хорватія надає можливість доступу до капіталу ЄС через бізнес-співпрацю. Найбільші показники товарообігу країна має із Німеччиною, Італією, Австрією, Словаччиною, Угорщиною. Україна у цьому списку поки посідає лише 55-те місце із 14% товарообігу. Цей обсяг торгівлі може бути достатньо збільшений. Візит української делегації, українсько-хорватський бізнес-форум і двосторонні переговори підприємців дадуть серйозний поштовх у цьому питанні.

За інформацією прес-служби ТППУ / 16.06.2017.

" "