Гірничовидобувна компанія ТОВ ВКФ «Велта» сформувала нову холдингову та корпоративну структуру, яка відповідає міжнародним вимогам приватних та державних фінансових установ. Таким чином, ТОВ “Велта Холдінг” об'єднує існуючі виробничі активи ТОВ ВКФ “Велта” та всі інші проекти акціонерів групи.

Компанія повідомляє, що у зв’язку з обранням до Верховної Ради України Андрій Ніколаєнко залишив посаду Голови ради директорів ТОВ ВКФ “Велта”.

brodskij«Вважаю втратою для компанії остаточний перехід Андрія Івановича з бізнесу до державної служби, бо саме його вклад дозволив компанії “Велта” вижити та повноцінно відновитись після пожежі. Внесок пана Ніколаєнко у розвиток компанії важко переоцінити, але саме такий ефективний менеджер необхідний країні», - говорить Андрій Бродський, генеральний директор компанії “Велта”

У “Велті” відбуваються масштабні трансформації у зв’язку із залученням іноземних інвестицій. Американські партнери Глен Майзл та Роберт Джеймс Вулсі увійшли до нового складу ради директорів “Велта холдінг”. Їхній великий досвід, знання та компетенції дозволять завершити процес створення корпоративної структури та стимулювати розвиток нових проектів. Пріоритетами американських партнерів, що увійшли до ради директорів, будуть залучення інвестицій, безпека та розвиток бізнесу.

Глен Майлз -  засновник та голова правління американської компанії First Wall Street Capital. За 35 років роботи здійснив фінансові транзакції вартістю майже 30 мільярдів доларів. Пан Майлз працює з найбільш значущими компаніями по всьому світу, переважно у сфері енергетики та видобутку корисних копалин. relaxinfo.ch

Роберт Джеймс Вулсі очолює Woolsey Partners та є радником компанії First Wall Street Capital. За часів президента Клінтона був директором Центрального розвідувального управління США, членом Національної комісії з питань енергетичної політики та Комітету з питань оборонної політики. Зараз пан Вулсі є консультантом приватних компаній і урядових відомств.

Акціонерами “Велта Холдінг” є: Андрій Бродський, генеральний директор ТОВ “Велта Холдінг” та ТОВ ВКФ “Велта”, Віталій Малахов, Вадим Москаленко.

Нагадаємо, що компанія “Велта” 7 років веде видобуток та переробку титанової сировини у Кіровоградській області. Також серед проектів компанії розробка Лікарівського родовища-аналога поряд з працюючим гірничо-збагачувальним комплексом. Минулого року “Велта” повідомила про створення R&D центру, де працює над створенням нових методів переробки титанової сировини.

" "