pfkНа ТОВ "Побузький феронікелевий комбінат" завершилось переведення руднотермічної печі на технологію низького відновлення заліза (ТНВЗ). Нова технологія виробництва дозволяє знизити споживання електроенергії та зменшити витрати основних технологічних і допоміжних матеріалів. В результаті впровадження нової технології зменшується не тільки кількість викидів вуглекислого газу в атмосферу, а й створення відвальних шлаків. Це буде сприяти подальшому поліпшенню екологічної обстановки в смт. Побузьке.

"Впровадження нової ТНВЗ відбувалося протягом другого півріччя 2015 року і на сьогодні наші фахівці повністю відпрацювали всі технологічні та інші процеси", - заявив генеральний директор ТОВ "Побузький феронікелевий комбінат" Олег Беспалов. - "У процесі впровадження ми були змушені незначно скоротити виробництво на комбінаті, що відбилося на наших показниках і, відповідно, на підсумки минулого року. Після перекладу РТП-1 на нову ТНВЖ комбінат готовий, і вже працює на повну потужність, а зниження витрат на виробництво феронікелю, я сподіваюся, дозволить нам в цьому році вийти на беззбитковий рівень ".

За оцінками фахівців, ТНВЗ, в сукупності з традиційною технологією електроплавки, дозволить ПФК збільшити виробництво високоякісного феронікелю.

Прес-служба / 26.05.2016

 

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "