pfnk-1У 2016 р. Побузький феронікелевий комбінат (член Кіровоградської РТПП) має намір виділити на підготовку персоналу, у тому числі інженерів у вищих навчальних закладах України, близько 200 тис. грн.

За інформацією прес-служби підприємства, в 2015 році на кошти комбінату у вищих навчальних закладах країни навчалися 9 осіб. З них 1 студент навчався на денній формі навчання та 8 осіб – на заочній.

«Фінансування навчання і підготовки робітників та інженерно-технічного персоналу для комбінату – це реалізація стратегії наших інвесторів, міжнародної групи Solway, по інвестуванню в розвиток Побузького феронікелевого комбінату», - говорить Олега Беспалова, генеральний директор ПФК.

За словами генерального директора, комбінат буде оплачувати навчання у вищих навчальних закладах випускників шкіл смт Побужжя і шкіл, що оточують селище, які обрали професію інженера-металурга

«Ми зацікавлені в розвитку регіону, і збільшення кількості фахівців з вищою освітою – це один з кроків на нашому шляху. Залучення фахівців на комбінат з інших регіонів – не вихід. Тим більше, що більшість випускників профільних вишів прагнуть залишитися в таких великих містах, як Київ, Дніпропетровськ чи Запоріжжі», - поділився спостереженнями Олег Беспалов.

На комбінаті впевнені, що інвестиції в підготовку персоналу дозволять знизити вплив економічної кризи в країні на виробничу діяльність. «Завдяки наявності підготовленого кваліфікованого персоналу, рівень завантаження устаткування на сьогоднішній день залишається одним з найвищих у галузі. Крім того, завдяки збільшенню продуктивності праці та зниження собівартості виробництва, комбінат може розраховувати на отримання прибутку за підсумками року», - зазначають на Побузькому феронікелевому комбінаті.

Прес-служба / 30.06.2016

 

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "