zvir-rada 116 лютого 2016 року відбулось засідання Ради Кіровоградської РТПП, на якому було представлено звіт про роботу палати за 2015 рік.

Президент КРТПП Ірина Саєнко розповіла про послуги, які надаються вже традиційно, а також про нові напрямки діяльності, які були започатковані минулого року, у якому, до речі, наша палата відсвяткувала своє 20-річчя.

Зокрема, минулого року КРТПП отримала право самостійно засвідчувати форс-мажорні обставини та вносити дані про підприємства у систему Європейської мережі підприємств.

zvir-rada 2Завдяки змінам у законодавстві ми поновили проведення аукціонів з продажу об’єктів приватизації, в тому числі об’єктів незавершеного будівництва.

Започатковано новий вид послуг – медіацію, що є видом альтернативного врегулювання спорів.

При КРТПП продовжив роботу Центр підтримки експорту, метою якого є надання комплексних послуг малому та середнього бізнесу на міжнародній арені, починаючи з аналізу готовності підприємства до експорту і закінчуючи оформленням карнетів АТА та підтвердженням ділової репутації українського підприємства перед іноземними контрагентами.

Палата активно продовжувала виставкову діяльність. Особливо хотілося б відзначити проведену вперше у Кіровограді Міжнародну спеціалізовану виставку «ВОДА ТЕПЛО БУДИНОК» та Національну виставку «Агроекспо-2015», одним з співорганізаторів якої є ТПП України та в якій взяла участь КРТПП разом з підприємствами-членами ТПП.

Традиційно надавались послуги з експертизи, оформлення сертифікатів походження та відповідності, оформлення тимчасового вивезення товарів (карнет АТА), штрихового кодування, а також патентно-ліцензійні та юридичні послуги.

На високому професійному рівні працював і Навчальний центр. Були проведені семінари, присвячені особливостям роботи з системою електронних державних закупівель «ProZorro», на яких навчались учасники торгів та члени тендерних комітетів, семінари з питань зовнішньоекономічної діяльності та інші.

Послугами відділу перекладів скористалися понад 2300 фізичних і юридичних осіб. Серед наших клієнтів – органи влади та місцевого самоврядування, провідні експортери та імпортери області.

Великим попитом серед ділових кіл області користувався конференц-сервіс завдяки широкому спектру послуг та індивідуальному підходу до потреб кожного клієнта.

Щоквартально виходить журнал «Зовнішсервіс». Кожен член КРТПП один раз на рік має можливість безкоштовно розмістити в ньому інформацію про своє підприємство.

Продовжив роботу «Благодійний фонд підтримки українських військовослужбовців» створений при КРТПП.

У 2015 році було реалізовано два соціальних проекти для дітей. КРТПП разом з Кіровоградським обласним художнім музеєм провели конкурс «Зцілююча сила мистецтва». Також разом з управлінням освіти Кіровоградської міської ради і компанією інтелектуальних технологій (КІНТ) ми виступили співорганізаторами економічного турніру для старшокласників.

На засіданні Ради також були обговорені плани на 2016 рік.

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "