gob-porekt323-24 березня 2016 року в м. Київ проводиться тренінг для місцевих консультантів (фасилітаторів) щодо гендерного бюджетного аналізу програм в областях.

Фасилітація (від англ. facilitate — допомагати, полегшувати, сприяти) — це організація процесу колективного розв'язання проблем у групі, який керується фасилітатором (ведучим, головуючим)

Проект «Гендерно-орієнтоване бюджетування в Україні» (Проект ГОБ) фінансується Шведським агентством міжнародного розвитку (Sida) та впроваджується консорціумом у складі трьох консультаційних компаній: Indevelop, CPM та НІРАС.

Метою проекту є підвищення економічної ефективності і прозорості бюджетних асигнувань з урахуванням різних потреб жінок і чоловіків шляхом впровадження гендерно-орієнтованого бюджетування (ГОБ) в Україні.

Кінцева мета ГОБ – посилення результатів бюджетної політики шляхом введення гендерного і соціального аспекту як аналітичної категорії, що безпосередньо сприяє реформуванню управління державними фінансами в Україні.

У тренінгу в якості консультанта від Кіровоградської області та доповідача бере участь президент Кіровоградської РТПП Ірина Саєнко.

 

Прес-служба / 23.03.2016

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "