IMG 20161103 100122У ТПП України відбувся дводенний інформаційно-атестаційний семінар «Функціонування системи карнетів АТА в Україні». На цьому семінарі підвищив свій кваліфікаційний рівень уповноважений видавати карнети АТА у Кіровоградській РТПП Віктор Ладутько.

Нагадаємо, що карнет АТА – міжнародний митний документ, який використовується як митна декларація для товарів, що тимчасово без застави вивезені на митну територію країни-учасниці Стамбульської конференції.

IMG 20161103 100152 ataГоловними перевагами карнету АТА є те, що по-перше, зникає потреба заповнювати будь-які митні документи безпосередньо в пунктах пропуску через митний кордон, оскільки карнет АТА можна оформити в КРТПП; по-друге, власник карнету АТА при тимчасовому ввезенні товарів на термін до одного року звільняється від сплати ввізного мита, зборів і податків; по-третє, за одним карнетом АТА товар може бути оформлений для тимчасового ввезення (транзиту) в (через) декілька країн-учасниць міжнародної системи карнетів АТА.

Учасники семінару також обговорили особливості оформлення карнетів АТА митними органами та перспективи розвитку співпраці регіональних торгово-промислових палат із митницями ДФС України у питанні функціонування системи карнетів АТА в Україні.

Прес-служба / 04.11.2016

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "