ifc-729 листопада 2016 року в Кіровоградській РТПП пройшов інтерактивний тренінг, покликаний ознайомити зі шляхами ефективного розв’язання складних ситуацій в роботі підприємств малого та середнього бізнесу, за Гарвардською переговорною моделлю.

ifc-1У сферах, де взаємодіють гравці, інтереси яких здаються суперечливими, за рахунок застосування методології переговорів за інтересами (Гарвардська переговорна модель) та медіації, з’являється можливість знаходити рішення, які кожна зі сторін буде вважати справедливим для себе.

Сфера МСБ є дуже важливою для розвитку економіки України, маючи при цьому свою специфіку взаємодії з внутрішніми та зовнішніми партнерами. Ця специфіка вимагає особливих навичок в переговорному процесі.

ifc-5Тренінг на тему: «МСБ: Вирішити проблему, зберігши відносини» зібрав близько 20 представників бізнесу області. І кожен учасник мав можливість спробувати себе в якості учасника переговорів, адже інтерактивний формат заходу передбачав, що 70% часу буде відведено практичним заняттям.

Загалом, програма заходу була спрямована на ознайомлення з методологією роботи з інтересами і застосування інструментів медіації, а також вироблення базових навичок щодо застосовування запропонованих підходів. Учасники отримали цінні практичні навички, які можна використовувати як в бізнесі, так і в повсякденному житті.

ifc-2Досвідчений тренер, керівник та викладач Українського Центру Медіації Галина Єрьоменко, яка проводила тренінг, детально зупинилася на питаннях специфіки переговорів у сфері МСБ, життєвих циклів розвитку компанії, моделей переговорів, доданої цінності в переговорах та елементів Гарвардської переговорної моделі.

Крім того, учасники заходу, разом з тренером, розглянули роботу з інтересами, роботу з варіантами справедливого рішення, роботу з довірою, а також емоції та комунікативні навички учасників переговорного процесу.

По закінченні тренінгу кожен учасник отримав сертифікат про участь.

Тренінг організували Міжнародна Фінансова Корпорація (IFC) та Кіровоградська регіональна торгово-промислова палата.

ifc-3  ifc-6  ifc-4

ifc-8  IFC banner

Прес-служба / 29.11.2016

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "