87 01-12-Kropyvn малПершого грудня в Кіровоградській ОДА представили результати проекту "Цифрове перетворення Кіровоградської області". У презентації взяли участь заступник голови ОДА Андрій Коломійцев, директор GOOGLE Україна Дмитро Шоломко, директор із взаємодії з органами державної влади компанії CFC-Consulting Олексій Сивак, президент Кіровоградської РТПП Ірина Саєнко, начальник КЛА НАУ Сергій Неділько, голова ГО E-ECOLOGY Володимир Мороз.

Проект "Цифрове перетворення Кіровоградської області" – це підвищення інвестиційної та туристичної привабливості регіону за допомогою сучасних інтернет-інструментів. Реалізацією проекту займається Google Україна у співпраці з Кіровоградською ОДА, Кіровоградською міською радою та Кіровоградською РТПП.

Директор GOOGLE Україна поінформував, що в рамках проекту "Цифрове перетворення Кіровоградської області" її розробники працювали за кількома напрямками: створення веб-сайтів, розробка інтернет-карт та он-лайн маршрутів, проведення навчальних семінарів.

Зокрема, було створено спеціальний сайт "Мандруй Кіровоградщиною" із застосуванням новітніх технологій – 3D-турів, відео. Тут потенційні туристи зможуть знайти інформацію про найцікавіші для відвідання місця області.

Розробники також створили новий сайт, присвячений обласному центру – "Історична мапа міста Кропивницький", який містить багато інформації про історію населеного пункту.

Важливою складовою проекту стало створення "Інвестиційної мапи Кіровоградської області". Основна мета цього проекту – залучення нових інвестицій в область та сприяння розвитку регіону.

70 01-12-Kropyvn 1 малУ рамках проекту також створено унікальний сайт "Інтерактивний ресурс екологічних проблем України", пілотним регіоном у якому є саме Кіровоградщина. Цей сайт містить простий у використанні сервіс для повідомлення державних органів про екологічні проблеми та порушення. Працює ресурс за такою схемою: користувач фотографує смартфоном або планшетом, зазначає місце, де була зроблена фотографія на Google-мапах і відправляє запит на веб-сайт, а система на сайті створює офіційне звернення до державного органу, а також моніторить стан запиту.

Вагомою складовою кампанії є низка освітніх проектів. Зокрема, в області було проведено серію семінарів для представників місцевого самоврядування та бізнесу, для державних службовців, викладачів і студентів з основ цифрової грамотності, безпеки в Інтернеті. Один з таких семінарів відбувся і в Кіровоградській РТПП.

Прес-служба / 01.12.2016

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "