alban-1Під таким гаслом 28-29 квітня 2017 р. у м. Тірана (Албанія) проходив українсько-албанський бізнес-форум та ділові зустрічі українських та албанських підприємців. У форумі взяли участь представники урядових структур, бізнес-асоціацій та підприємств України й Албанії. Кіровоградську РТПП на заході представляв віце-президент Ігор Філіпов.

alban-2Організаторами заходу виступили Донецька ТПП та ТПП України, які, проаналізувавши сучасний стан та перспективи українсько-албанського партнерства, дійшли висновку про те, що потенціал для партнерства є досить великий. Адже Албанія, як країна, що інтенсивно розвивається, зацікавлена у імпорті українського борошна, цукру, м’яса, сільськогосподарського обладнання та іншої продукції. В свою чергу, албанські виробники готові запропонувати українським партнерам високоякісну та екологічно чисту харчову продукцію, вироблену сертифікованими за системою НАССР виробництвами. Крім того, завдяки своєму географічному положенню та транспортній інфраструктурі Албанія може стати вигідним логістичним хабом для експорту української продукції до країн Західної Європи, Близького Сходу та Африки.

alban-3Протягом форуму було визначено можливості для двосторонньої співпраці та перепони, що перешкоджають нормальному її розвитку. У найближчій перспективі планується налагодити на регулярній основі системну співпрацю як бізнесових, так і урядових структур обох країн для якнайскорішого усунення бар’єрів, що заважають максимальній реалізації намірів.

Якщо Вас цікавлять можливості виходу на перспективний ринок Албанії, звертайтеся до управління ЗЕЗ Кіровоградської РТПП, де вам нададуть не лише вичерпну інформацію з цього питання, а й допоможуть встановити контакти з потенційними партнерами.

Прес-служба КРТПП
Фото: Albanian Export Center (http://albania-export.com)

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "