2017-06-23-Control1Стартувала інформаційно-роз'яснювальна кампанія щодо запроваджених механізмів державного контролю за дотриманням законодавства про працю та нових нюансів податкового контролю, ініційована регіональною торгово-промисловою палатою.

23 червня у КРТПП пройшов безкоштовний семінар на тему: «Удосконалені механізми державного контролю», присвячений обговоренню змін у відповідних законодавчих актах України, за період 2017 року.

Актуальність заходу підкреслює той факт, що за період 2017 року податкове законодавство та інші законодавчі акти України, що регулюють правовідносини у податковій сфері та у сфері трудових відносин зазнали певних змін, удосконалено методи контролю, змінено деякі регуляторні акти. Серед іншого, уряд визначив порядок проведення перевірок інспекторів праці, яким запроваджено нові підходи у відносинах держави та бізнесу, згідно з яким головними пріоритетами інспекторів визначені профілактична робота та консультування роботодавців.

Тригодинний семінар було умовно поділено на дві частини.

Під час першої – учасники заходу обговорили питання, запропоновані представниками головного управління Державної фіскальної служби в області.

Торкнулися, зокрема тем податку на прибуток, а саме оновленої форми декларації та змін в оподаткуванні.

2017-06-23-Control2Говорили також про ПДВ-ньюанси, зміни до порядку заповнення ПН, кодування згідно УКТ ЗЕД і ДКПУ всіх товарів і послуг та нововведення в податковому контролі-2017 (пересорт номенклатури товарів та послуг, відслідковування, комплексний контроль податкових ризиків з ПДВ, критерії оцінки ступенів ризику для призупинення реєстрації ПН, призупинення реєстрації ПН, процедура, сроки, наслідки, порядок оскарження рішення про блокування).

Окремо зупинились на питанні контролю фіскальної служби за дотриманням роботодавцями законодавства про працю.

Друга частина семінару була присвячена питання, які роз’яснювали представники управління Держпраці у Кіровоградській області.

Говорили про новий порядок здійснення державного контролю та державного нагляду за додержанням законодавства про працю юридичними та фізичними особами, які використовують найману працю, інспекційні відвідування та невиїзні інспектування - підстави та порядок їх проведення, права інспектора та суб'єкта, що перевіряється, оформлення їх результатів, вжиття заходів.

Торкнулися й тем державного нагляду за законодавством про працю, повноважень органів місцевого самоврядування при здійснені функцій державного контролю за дотриманням законодавства про працю, можливості проведення за бажанням роботодавця «аудиту» трудового законодавства, заходів впливу. А також практичної ситуації і результатів проведення перевірок роботодавців у 2017 році.

Прес-служба / 26.06.2017.

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "