Президент Кіровоградської РТПП Саєнко І.А., спільно з представниками Сумської, Рівненської та Полтавської регіональних палат прийняла участь в дводенному візиті в столицю Азербайджанської Республіки, місто Баку, у складі бізнес-місії від ТПП України.

baku4baku3Перший день місії мав насичену програму.

В першу чергу - зустріч з президентом Азербайджанської ТПП Ніязом Алі-Заде, зусиллями якого стало можливо проведення даної місії. Українська та азербайджанська ТПП мають довгий період успішної співпраці в рамках двосторонніх та міжнародних програм розвитку бізнесу, зокрема у плані збільшення товарообігу між країнами.

Не менш цікавою була зустріч з керівником державного Азербайджанського фонду заохочення експорту та інвестицій (AZPROMO) Юсуфзай Абдулаєвим. Пан Абдулаєв поділився з присутніми своїми успіхами в розвитку AZPROMO як надійного партнера для місцевих експортерів та інвесторів.

baku1Перший день візиту для представників бізнес-місії завершився відвідуванням Сумгаітського хімічного промислового парку. Це спеціальний промисловий парк з сучасною інфраструктурою, призначений для розміщення великих підприємств хімічної промисловості. Наразі на території парку працюють 12 подібних заводів, що мають спеціальні економічні преференції.

Але найголовніша подія, яка і зібрала в Баку представників двох країн, відбулась сьогодні. Це - Українсько-азербайджанський бізнес-форум, який присвячений розвитку двостороннього товарообігу, створенню максимально сприятливих умов для експортерів та імпортерів наших країн.

Представники 73 українських і 120 азербайджанських компаній мали змогу ознайомитись з послугами ТПП України, Азербайджану та регіональних палат, а також презентувати свій виробничий потенціал. Так само під час форуму було проведено безліч В2В переговорів серед зацікавлених в співробітництві підприємств.

Після форуму учасники відвідали відкриття ТОВ "Торговий дім України в Азербайджанській Республіці" - організації, створеної для представлення інтересів України на зовнішніх ринках для виходу товарів з високим ступенем переробки на ринки Азербайджану та Азії.

baku5

baku 6

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "