Про це повідомив перший віце-президент ТПП України, посилаючись на статистичні дані, згідно з якими, за 2019 рік експортери оформили більше тисячі карнетів АТА, виданих системою ТПП України.

ata ucci

Карнет АТА – уніфікований міжнародний митний документ для оформлення тимчасового вивезення/ввезення виставкових вантажів, товарних зразків, професійного устаткування та деяких інших категорій товарів, що використовується експортерами при участі у виставках, міжнародних зустрічах тощо.

«Це свідчення того, що експорт активізувався, і в тому числі пройшла переорієнтація ринків із СНД ринку на європейський. Торгово-промислова палата України, усвідомлюючи роль міжнародної співпраці та важливість входження в загальноєвропейський і світовий простір, велику увагу приділяє підтримці українського бізнесу, зокрема розвитку та забезпеченню функціонування міжнародної системи карнетів АТА, яка є одним з інструментів швидкого та безперешкодного перетину кордонів для тимчасового ввезення товарів. Нам приємно повідомити, що у 2019 році, вперше з часів впровадження системи карнетів АТА, системою торгово-промислових палат України було оформлено та видано більше 1000 карнетів АТА (а саме, 1002 карнета АТА). І це прекрасна нагода оцінити вагомий внесок системи торгово-промислових палат у спільну справу просування вітчизняного бізнесу на світові ринки. Завдяки зусиллям наших фахівців система карнетів АТА набуває в Україні ознак бренду у сфері надання експортних послуг», – сказав Михайло Непран.

При цьому, як зазначив Михайло Непран, активніше всього українські експортери працювали з ЄС.

Нагадаємо, Торгово-промислова палата України є платформою для формування бізнес-зв’язків і комунікацій між національним та зарубіжним бізнесом і владою. Місія Торгово-промислової палати України – створення та підтримка сприятливого середовища для ведення бізнесу в Україні і посилення міжнародної ділової співпраці «Україна-Світ». Мета – розвинутий і сильний вітчизняний бізнес.

Прес-служба ТППУ / 13.01.2020

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "