02-03 березня в стінах Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати пройшов тренінг "Ефективне управління рестораном".

restorОрганізатори: Центр інформаційної підтримки бізнесу м. Кропивницький, створений на базі Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати в рамках ініціативи ЄС #EU4Business за підтримки #ЄБРР в Україні.

У заході взяло участь 20 представників ресторанного бізнесу регіону, у тому числі двоє гостей з міста Кременчук.

Мета тренінгу - підвищити навички власників та управлінців ресторанного бізнесу та простимулювати розвиток підприємств у Кіровоградському регіоні.

restor 4Тренінг розпочався з привітання керівника центру Надії Пшеничної. Вона привітала учасників та запевнила, що вони обов'язково отримають відповіді на болючі для свого бізнесу питання під час тренінгу, адже організатори підібрали тематики базуючись на запитах саме рестораторів регіону.

Першу лекцію читала Ключко Леся, фінансовий директор кафе-кондитерської "HONEY" та консультант в ресторанному бізнесі. Пані Леся розкривала тематику фінансування та оптимізації витрат в ресторані. Під час практичної частини учасники створювали власний уявний ресторанний проект та до деталей прораховували його вартість. Вправа на скільки зацікавило рестораторів, що вони працювали навіть під час обідньої перерви.

Завершила перший день Алеся Вольштейн, президент клубу рестораторів міста Кропивницький, а також керуючий гриль-пабу "Гарячі перці". Алеся розповідала про маркетинг, план просування закладу та оцінку ефективності маркетингових дій.

Перший день видався надзвичайно активним та завершився дискусійною панеллю з безліччю запитань до експертів.

restor 23 березня першою була найбільш очікування лекція тренінгу - управління кухнею. Її висвітлював шеф-кухар ресторану "Савана" Богдан Михайлов.

Учасники прослухали інформацію про розробку та оновлення меню відповідно концепції закладу, оптимізацію витрат кухні, роботу з постачальниками та багато іншого. Ресторатори ставили тренеру велику кількість запитань оскільки тенденції розвитку кулінарного мистецтва постійно змінюються та учасники хочуть бути в курсі останніх новин з даного питання.

restor 3Останній блок тренера Чемеринської Марії, співвласниці першого канабіс-кафе в Україні, був про управління персоналом. Навчання було дуже активним та цікавим. Окрім прослуховування матеріалу учасникам запропонували зіграти в гру, що направлена на розвиток управлінських якостей.

Цілком тренінг видався дуже жвавим та цікавим. Другий день закінчився врученням заслужених дипломів та дружньою кава-паузою під час якої учасники обговорювали можливу подальшу співпрацю та кооперацію.

restor 1

Прес-служба / 03 березня 2020

" "