"Навчання у смартфоні" запропонувала ТПП України разом з Аналітичним Центром АСУ в рамках проекта МАТРА для експертного середовища у сфері безпечності харчової продукції у регіонах.

У рамках сприяння обізнаності та реалізації прав бізнесу при взаємодії з контролюючими органами, у тому числі через підготовку бізнесу до державних перевірок у сфері безпеки харчової продукції відповідно до вимог чинного законодавства України та Угоди про асоціацію з ЄС, покращення ситуації щодо ознайомлення виробників аграрної та харчової продукції з вимогами чинного законодавства України та нормативної бази ЄС, ТПП України разом із Аналітичним центром Аграрного союзу України вже провело три тренінги. Охоплено більше 20 регіонів, навчання пройшли 80 експертів.

Тренінг проводиться на виконання завдань підвищення обізнаності та реалізації прав бізнесу при взаємодії з контролюючими органами у сфері безпеки продуктів харчування відповідно до вимог чинного законодавства України та Угоди про асоціацію з ЄС, зменшення рівня корупції при здійсненні перевірок уповноваженими органами державної влади.

Сьогоднішній тренінг зібрав більше 60 експертів з 9 регіонів країни-Хмельницького, Сумського, Донецького , Луганського, Київського, Полтавського, Кіровоградського регіонів, Черкаси, Дніпро, Київ, Івано-Франківськ за сприяння та безпосередньої участі регіональних торгово-промислових палат.

Це представники експертної спільноти (представники РТПП, громадські об'єднання, викладачі, студенти) в регіонах, які хочуть вдосконалити свій професійний рівень та отримати навички тренера для роботи з бізнесом у сфері підготовки підприємств аграрного сектору та харчової промисловості до перевірок уповноваженими органами державної влади та до виконання вимог, які висувають міжнародні ринки до аграрної та харчової продукції.

Підготовка тренерів з числа керівників та фахівців громадських організацій, викладачів та студентів старших курсів аграрних університетів надасть можливість сформувати кадровий потенціал для підвищення свідомості українського аграрного та харчового бізнесу щодо вимог національного та міжнародного законодавства у сфері безпеки продуктів харчування, сприятиме захисту прав споживача та просуванню української продукції на міжнародні ринки.

"Чим більше підприємств, компаній, ФОП знатимуть свої права, чим вищою буде обізнаність виробників із вимогами чинного законодавства України та нормативної бази, ринку ЄС, тим більше вітчизняний бізнес буде захищений, впевнений у своїх правах. Загалом це сприятиме як прозорому веденню бізнесу, так зменшенню корупції", - сказав перший віце-президент ТПП України Михайло Непран.

Пресс-служба

" "