Член Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати ТОВ ВКФ «Велта» отримала акт гірничого відводу, що засвідчує право компанії на користування надрами в межах Лікарівського родовища титанових руд (Кіровоградська область). То ж, не зважаючи на пандемію COVID-19, процес запуску нового українського титанового активу триває.

Державна служба України з питань праці надала компанії «Велта» акт гірничого відводу на ділянку розміром 313 гектарів. Строк дії акту - 19 років з можливою пролонгацією.

«Безумовно, криза корегує плани щодо відкриття нових видобувних, і не тільки підприємств у світі. Але «Велта» продовжує рухатись до запуску нового титанового активу. За сприятливих умов, ми плануємо розпочати будівництво на Лікарівському родовищі влітку цього року» - прокоментував Андрій Бродський, генеральний директор компанії «Велта».

Наступний крок до відкриття гірничо-збагачувального комплексу: отримання в користування земельних ділянок в рамках гірничого відводу. В планах компанії «Велта» провести процедуру встановлення сервітутів. Нагадаємо, що «Велта» одна із перших в Україні використала цей новий державний сервіс та заощадила 1 рік на оформленні земельної ділянки в 28 гектарів для Бирзулівського ГЗК.

Лікарівське родовище титанових руд (Кіровоградська область, Новомиргородський район) знаходиться в 6 км від вже працюючого Бирзулівського гірничо-збагачувального комплексу компанії «Велта». Нoмiнaльнa пoтужнicть Лікарівського ГЗК плaнуєтьcя нa рiвнi 120 тиc. тoнн iльменiту нa рiк. Після запуску нового комплексу компанія «Велта» збільшить власні потужності до 390 тис. тонн титанової сировини на рік. Компанія відкриє близько 390 робочих місць. Мінімальний розмір щорічних податкових виплат складе 62,5 млн грн. в бюджети різних рівнів.

Капітальні інвестиції в новий актив плануються в рамках $30 млн.

 

За матеріалами ТОВ ВКФ «Велта»

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "