19 квітня 2020 року набрала чинності нова редакція Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі».

Змінами передбачено низку нововведень щодо роботи в електронній системі закупівель і для замовників, і для бізнесу. Наразі законодавство у сфері публічних закупівель поширюється на закупівлі товарів, робіт і послуг від 50 тис. грн.

Протягом останніх років Кіровоградська регіональна торгово-промислова палата є визнаним лідером у регіоні із надання навчальних та консультаційних послуг щодо процедур публічних закупівель. Тож природньо, що із пом’якшенням карантинного режиму у Палаті відновились консультації щодо особливостей застосування Закону України "Про публічні закупівлі" та роботи в електронній системі «ProZorro».

Цього разу за допомогою звернулись представники місцевих органів виконавчої влади та комунальних підприємств області, що є замовниками закупівель, а також представники бізнесу, що є учасниками торгів. Консультувала Людмила Солонар, начальник управління з питань юридичного забезпечення публічних закупівель КРТПП.

Зауважимо, що консультування відбулося із максимальним дотриманням заходів безпеки – кожен пройшов через скрінінг, скористався антисептиком для рук, було організоване суворе дотримування соціальної дистанції, періодичне прибирання та провітрювання зали.

Людмила Солонар ознайомила учасників консультацій із новаціями законодавства у сфері публічних закупівель в Україні та ЄС, розповіла особливості складання тендерної документації відповідно до Законів України «Про публічні закупівлі», «Про запобігання корупції», «Про санкції». Розкрила поетапність дій замовника при проведенні відкритих торгів, конкурентного діалогу, переговорної процедури закупівлі та порядок подання тендерних пропозицій. Презентувала візуалізовану інформацію про особливості роботи на «ProZorro». Консультувала щодо державного регулювання та контролю у сфері закупівель.

Окрім теоретичних знань, учасники отримали методичні матеріали та практичні поради для вирішення проблем, що виникають під час процедури публічних закупівель, приклади успішних кейсів та рекомендації для вдалої участі у торгах.

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "