Менше ніж за місяць на Кіровоградщині відбудеться Міжнародна агропромислова виставка з польовою демонстрацією техніки та технологій «AGROEXPO- 2020», що є наймасштабнішою в Україні ??та входить до ТОП-10 агровиставок Європи, співорганізатором якої є Кіровоградська РТПП.

Стан готовності до проведення виставки в умовах адаптивного карантину обговорили учасники наради, що відбулась в облдержадміністрації за участі заступника голови ОДА Світлани Лобанової, голови наглядових рaд ПрAТ «Гідросилa ГРУП» тa ПрAТ «Ельворті ГРУП» Павла Штутмана, президена КРТПП Ірини Саєнко та керівників структурних підрозділів ОДА, територіальних органів міністерств та відомств України в області.
Про стан готовності до «AGROEXPO» розповів генеральний директор розпорядника виставки ТОВ «Украгроекспо» Ігор Глібко.

Він нагадав, що виставка проходитиме з 30 вересня по 3 жовтня 2020 року з дотриманням усіх протиепідемічних вимог. За його словами, з обставин, спричинених цьогорічною пандемією та карантинними обмеженнями, цьогоріч у виставці не зможуть взяти участь традиційні іноземні партнери «AGROEXPO». Також прогнозується і певне зменшення кількості відвідувачів: «Ми очікуємо невеликий спад (відвідувачів – ред.). Він пов’язаний з об’єктивними причинами, не є катастрофічним і виставка відбудеться», - зазначив Ігор Глібко.
Він зазначив, що до експозиції планують долучитися близько 400 провідних вітчизняних компаній та іноземних виробників, які мають в Україні представництва. В рамках виставки відбудеться вже традиційний Всеукраїнський освітній ярмарок, у якому візьмуть участь близько 40 вищих навчальних закладів. Діятиме й «Покровський ярмарок», до участі у якому запросили виробників з усієї Кіровоградщини. Відбудеться й фестиваль вуличної їжі.
Не відмінили й демонстраційні покази техніки в полі та виставку автомобілів з тест-драйвами позашляховиків «AutoLand».
Низку зауважень під час наради викликала пасивність керівництва окремих територій області у підготовці експозиції для «Покровського ярмарку».
- Ви не нам презентуєтесь. Ви презентуєте свої досягнення усій Україні. «AGROEXPO» - це можливість промоції території, товарів та послуг, що виготовляються, покращення інвестиційної привабливості, та як результат – збільшення надходжень до місцевого бюджету. То ж, звертаюсь до всіх – давайте працювати для досягнення конкретного результату! - наголосила Світлана Лобанова.

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "