8 жовтня в обласній державній адміністрації проаналізували проект Плану антикризових заходів щодо мінімізації впливу негативних наслідків пандемії коронавірусу COVID-19 на соціально-економічну ситуацію в Кіровоградській області.\

В обговоренні взяли участь голова ОДА Андрій Назаренко, його заступник Світлана Лобанова, президент КРТПП Ірина Саєнко, голова правління обласного відділення Українського союзу промисловців і підприємців Євген Бахмач, бізнесмени та управлінці регіону.

«Антикризовий план – це живий організм, і на вимогу часу вноситимемо в нього зміни. Ми маємо зараз переглянути і по-новому оцінити потенціал Кіровоградщини… Маємо визначити ключові напрямки, у яких рухатиметься регіон у близькій, середній і довгостроковій перспективі», – зазначив Андрій Назаренко.

Презентувала Антикризовий план в.о. директора департамента економічного розвитку, торгівлі та промисловості ОДА Світлана Соломаха. Вона детально розповіла про низку заходів спрямованих на розвиток економіки та упорядкування інфраструктури області, посилення фінансової спроможності, популяризації і розвитку туризму,стабілізацію ситуації у сфері зайнятості та соціального захисту населення, а також заходи з протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.

Під час обговорення Антикризового плану президент КРТПП Ірина Саєнко зазначила на необхідності підтримки місцевого виробника. Зокрема, вона нагадала про обласну програму «Купуй Кіровоградське» та вказала на те, що навіть часткове її відродження здатне суттєво допомогти підприємцям області і позитивно вплинути на соціально-економічну ситуацію в області.

Крім того, президент КРТПП запропонувала створити на базі палати комунікаційний майданчик влади та бізнесу: «Створення майданчику дозволить оперативно, без паперової тяганини, вирішувати питання, що впливають на розвиток бізнес-середовища всієї області. Ми не говоримо про необхідність постійної присутності в палаті представників обласної адміністрації, мова йде про періодичні зустрічі представників різних сфер бізнесу та відповідних структур влади», - зазначила вона.

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "