За сприяння Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати підприємців Кіровоградщини консультували щодо отримання одноразової матеріальної допомоги у період карантинних обмежень. Захід відбувався онлайн за допомогою інструменту ZOOM.

14.12.2.3

У вебінарі «Соціальна підтримка бізнесу на період обмежувальних протиепідемічних заходів» взяли участь понад 30 представників бізнес-кіл області.

Вебінар відкрила віцепрезидент КРТПП Людмила Солонар. Вона акцентувала, що Палата продовжує здійснювати інформаційну підтримку підприємництва в умовах карантину, і захід є продовженням циклу вебінарів щодо діяльності підприємств в умовах карантинних обмежень.

Людмила Солонар повідомила, що 10 грудня набрав чинності Закон України «Про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб’єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2».

Законом передбачено виплату одноразової матеріальної допомоги суб’єктам господарювання.

14.12.2.2Про механізм дії закону розповів заступник директора обласного центру зайнятості Богдан Стоян.

За його словами, урядом визначено перелік суб’єктів господарювання, які мають право на отримання одноразової матеріальної допомоги.

Він зауважив, що отримання допомоги регламентується Порядком надання одноразової матеріальної допомоги суб’єктам господарювання. «Цей Порядок визначає механізм надання одноразової матеріальної допомоги суб’єктам господарювання, які, на дату набрання чинності вищезазначеного закону, вимушено скоротили або можуть скоротити передбачену законодавством тривалість робочого часу найманих працівників, у тому числі внаслідок простою, після здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом», – зазначив він.

Богдан Стоян повідомив, що отримувачами допомоги можуть стати юридичні особи - роботодавці, які використовують працю найманих працівників. «Важливо: основний вид економічної діяльності таких роботодавців не входить до Переліку видів економічної діяльності щодо яких здійснюються обмежувальні протиепідемічні заходи, визначеного Кабінетом Міністрів України», – підкреслив він.

За його словами детальну покрокову інструкцію та інфографіку щодо отримання одноразової матеріальної допомоги, а також перелік необхідних документів вже розміщено на сайті Державного центру зайнятості https://www.dcz.gov.ua/storinka/odnorazova-materialna-dopomoga,  Кіровоградського обласного центру зайнятості та сторінках установ у соціальних мережах.

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "