organic-017Семінар на тему: «Розвиток органічного землеробства в Україні. Сертифікація. Просування органічної продукції на внутрішній та зовнішні ринки» відбувся 18 серпня 2015 року в Кіровоградській торгово-промисловій палаті.

Захід відбувся в рамках українсько-швейцарського проекту FiBL (2012-2016) з метою популяризації органічного землеробства в Україні та сприяння виходу українських малих та середніх підприємств на внутрішній та міжнародні ринки органічної продукції. Партнерами заходу виступили експерти сертифікаційного органу «Органік Стандарт», консультаційного органу «КьюС», компанії Retail Academy.

organic-021Ініціативу провести семінар підтримано і департаментом агропромислового розвитку Кіровоградської ОДА, який на ньому був представлений в особі начальника відділу виробництва та маркетингу продукції рослинництва Григорія Арсірія.

Семінар зацікавив не тільки учасників органічного ринку Кіровоградщини, але й аграріїв зі Львова, Херсона, Черкас, Вінниці, Миколаєва та Києва.

Учасники семінару дізнались про переваги органічного землеробства в Україні, про поточну ситуацію на внутрішньому та міжнародному органічному ринках, особливості сертифікації органічного виробництва, останні цінові тенденції та позитивну динаміку на ринку органічної продукції, переваги експорту органічних товарів та сировини українського виробництва.

Неабиякий інтерес у слухачів викликала презентація органічних добрив та засобів захисту рослин науково-виробничого підприємства «Біополітех», які виробляють препарати, що забезпечують повний цикл вирощування сільськогосподарських культур.

organic-035Під час семінару учасники мали можливість поспілкуватись з представниками наукової селекційно-насінницької фірми «Соєвий вік» (м. Кіровоград), агрофірми «Поле» (м. Черкаси), ПП «Екорост» (м. Херсон), які охоче поділилися досвідом органічного землеробства та своїми успіхами у цій галузі сільського господарства.

organic-045Також, провідними виробниками органічних продуктів харчування були представлені сертифіковані органічні молочні та м’ясні продукти, які усі бажаючі мали можливість скуштувати під час кава-паузи.

Тема настільки зацікавила учасників семінару, що ними було виявлене бажання провести подібний захід на початку наступного року.

organic-087

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "