Впродовж 25–28 вересня м. Кропивницький став агропромисловою столицею України. У  VII Міжнародній агропромисловій виставці з польовою демонстрацією техніки «AgroExpo-2019» взяли участь 585 компаній-експонентів та близько 500 учасників «Покровського ярмарку». Виставкова площа комплексу має рекордні для України розміри і складає 125 000 м². Виставка входить до ТОП-10 найбільших виставок у Європі. За три дні виставку відвідали майже 42 тисячі гостей.

07Тисячі гостей  з’їхалися до Кропивницького на 7-у міжнародну агропромислову виставку  AgroExpo-2019, яка входить в ТОП-10 найбільших виставок Європи.

У відкритті виставки взяли участь т.в.о. голови Кіровоградської облдержадміністрації Світлана Лобанова, президент торгово-промислової палатиv16 України Геннадій Чижиков, голова наглядової ради «Ельворті груп» Павло Штутман,  генеральний директор Федерації роботодавців України Руслан Іллічов, президент Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати Ірина Саєнко.

«Сьогодні дійсно свято. На декілька днів Кіровоградщина стала серцем аграрної діяльності. Для України аграрний сектор кожен день стає все важливішим. Хочу подякувати організаторам і побажати, щоб ця виставка стала ще більш масштабною в наступні роки», - під час відкриття зазначив президент торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков.

v15Організатори та партнери виставки:

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України;

Торгово-Промислова Палата України;

Кіровоградська регіональна торгово-промислова палата;

08Кіровоградська обласна державна адміністрація;

Федерація роботодавців України;

Асоціація Украгромаш;

Асоціація аграрних інженерів.

Цьогоріч у виставці беруть участь близько 600 компаній-експонентів. Виставка відбувається на площі 125 000м2. 

v124Колективний стенд КРТПП займає площу 300 м2.

AgroExpo - це не тільки виставка сільськогосподарської техніки та продукції. Це щільна ділова програма, широкі можливості для пошуку нових партнерів, це майданчик для неформального діалогу бізнесу і влади. А також AgroExpo - це колоритний Покровський ярмарок, святкові дійства, змагання і концерти, найсмачніший фестиваль вуличної їжі «Кухні народів світу".

DSC 4608У суботу, 21 вересня, наше місто відсвяткувало славну 265-у річницю від дня заснування. Історія міста сягає 1754 року, коли була закладена фортеця на честь святої Єлисавети, унікальна фортифікаційна пам'ятка XVIII ст.

Наше місто – це «маленький Париж» у центрі України, із затишними вулицями, прекрасними архітектурними ансамблями, знаним на всю країну театром, успішними підприємствами. Але головне наше багатство – це  люди, які  творять історію.

Цього дня радо приймав гостей Ковaлівський пapк, який пеpетвоpився нa містечко pозвaг, чудових фотозон, смaколиків і pодинного зaтишку.

КРТПП разом із рекламними агентствами «Антураж А» та «Юнікс-С»  (члени палати) створили спільну святкову локацію.

a 15Розпочиналася вона книгою. Адже книга – це той храм, де народжується і зберігається духовність, це бездонне джерело знань,  це фундамент нашого життя. І невипадково  символічна книга розпочинається епіграфом: «Без минулого – немає сьогодення, без сьогодення – немає майбутнього!»  Минуле - це не тягар, це наше багатство, наш досвід, наша пам’ять. Це та основа, на якій вибудовується сьогодення і тримається майбуття.

DSC 4609 Також була представлена дерев’яна модель трамвая на електричній тязі, який діяв у 1897 - 1941 рр. Трамвайна лінія у Єлисаветграді була однією з перших в Україні. Попри те, що трамвайне сполучення так і не було відновлене у повоєнний час, той перший трамвай лишається знаковим для нашого міста.

q56

qw nТалановиті майстри агентства «Антураж А» Сергій Марущак, Ігор Геріх та Ліза Сало створили копію в дереві символічного ключа від міста, що став одним із символів цьогорічного святкування. Усі бажаючі мали можливість з ним сфотографуватися а також придбати на згадку його маленький дублікат.

 

 

q4Юні учасники свята мали чудову нагоду долучитися до оформлення  локації. Вони розфарбовували велетенську розмальовку за мотивами збірки віршів Олени Надутенко "Сонця промінь золотий", малюнки до якої створила художниця Ольга Коломієць. Банер-розмальовку виготовило рекламне агентство «Юнікс-С» (директор Наталія Агапутова).

sss1У сувенірній крамничці рекламне агентство «Антуражq7 А» презентувало ексклюзивні дерев’яні вироби власного виробництва: світильники, подарункові коробки, підставки під телефони, під чашки, магніти з символікою міста та оригінальні підвіски. Сердечка з дерева стали бажаними подарунками для дітей, які прийшли на святкування.

Цього літа наше місто отримало неоціненний подарунок від сім’ї Костянтина та Наталії Яринічів – мурал на стіні художнього музею за мотивами картини Андрія DSC 4625Ліпатова "Променад на Двірцевій". Гості свята мали можливість сфотографуватися на фоні банера із зображенням мурала, який став серцем міста, улюбленим куточком для містян, адже він сповнений атмосфери старого Елисаветграда, випромінює затишок і спокій.

Завершенням експозиції не випадково стала футуристична композиція від Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати «Разом

у DSC 4621майбутнє». Адже лише завдяки спільній праці та великій любові до нашої малої батьківщини ми разом зможемо досягти вагомих результатів та  перетворити наше місто на квітуче, сучасне і затишне.

DSC 442913 вересня 2019 року в Кіровоградській регіональній торгово-промисловій палаті відбувся навчальний тренінг «Впровадження міжнародних правил харчової безпеки в закладах громадського харчування».

Організувала та провела захід палата за участю консалтингової компанії PROFI CLUB (м.Київ), управління Держпродспоживслужби у Кіровоградській області при підтримці громадської організації «Ресторанна гільдія».   

DSC 4424На початку присутніх привітали Олег Хмуренко, віце-президент КРТПП,  та Надія Воленшчак, начальник відділу фінансово-економічних послуг КРТПП, які розповіли присутнім про основні функції  та послуги КРТПП а також про актуальність системи контролю харчової безпеки, упровадження якої  в Україні регулюється Законами від 23.12.97 р. №771/97-ВР «Про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів» та від 18.05.17 р. №2042-VIII Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин.

DSC 4435Спікер тренінгу Богдан Михайлов, сертифікований спеціаліст по HACCP, досвід впровадження і дотримання принципів HACCP більше 9 років, у ресторанному бізнесі більше 20 років ( в т.ч. у всесвітньо відомих мережах ресторанів і готелів - більше 7 років), розповів про стандарти HACCP в Україні причини, процедури і етапи впровадження  системи НАССР, програми-передумови щодо безпеки харчової продукції а також про практичне застосування системи у всіх процесах, які проходить продукт в закладах громадського харчування

Світлана Яніцька, заступник начальника управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ ДПСС у Кіровоградській області, розповідала, якими повноваженнями наділена ДПСС в частині контролю харчової безпеки, про відповідальність операторів ринку,  про наслідки порушень (штрафи та припинення роботи виробничих потужностей). 

DSC 4456Марта Лушпак, аудитор системи управління якістю згідно вимог стандартів ISO 9001, 22000, практикуючий консультант з питань розробки та впровадження системи управління якістю, директор Львівської філії ДП «УкрНДНЦ» (Національний орган стандартизації), ознайомила присутніх із DSC 4446актуальним законодавством України про харчову безпеку та з обов’язками операторів ринку, розкрила  процедуру сертифікації закладу за стандартами HACCP, а також  права і обов’язки аудиторів по НАССР. Учасники тренінгу отримали приклад плану НАССР для закладу громадського харчування, дізналися про ведення стандартної документації з контролю безпеки продуктів і лабораторний контроль, вимоги до робочих приміщень і фактори ризику, а також про те, як уникати типових помилок, що призводять до зниження ефективності системи HACCP.

Слухачі тренінгу  DSC 4467дізналися  та отримали практичні поради щодо:

–  застосування системи HACCP;

– загальних принципів гігієни харчової продукції: відносно процесів, споруд і обладнання,  засобів для персоналу, DSC 4468контролю за виробничими процесами, виконання санітарно-профілактичних заходів тощо;

– проведення аналізу ризиків та правильного виявлення критичних точок в роботі підприємства;

– опису кінцевого продукту, побудови блок-схеми DSC 4471технологічного процесу;

DSC 4472– розробки та впровадження плану HACCP та реалізації кроків системи HACCP;

– техніки проходження аудитів, аудиторських перевірок.

DSC 4475Усі учасники отримали візуалізовану інформацію, яка була представлена на тренінгу.

Наприкінці присутні ділилися враженнями. Розповідали про власні труднощі та успіхи впровадження системи, а також відзначили особливу актуальність теми, враховуючи, що вже DSC 447620 вересня добігає кінця термін впровадження НАССР на підприємствах МСБ, діяльність яких DSC 4478так або інакше пов’язана з харчовими продуктами. Також відзначили, що виняткова цінність заходу в тому, що учасники отримали не лише теоретичні DSC 4479знання, а й практичні  поради з впровадження та функціонування системи менеджменту  безпечності харчової продукції на підприємствах.

На завершення учасникам тренінгу були вручені сертифікати.

DSC 4485Ми щиро вдячні нашим гостям за активність та зацікавленість та чекаємо на вас на наших наступних заходах!

ai1Цими вихідними у Кіровоградській регіональній торгово-промисловій палаті відбулася вступна конференція для нових членів молодіжної організації AIESEC у Кропивницькому. AIESEC - це найбільша міжнародна організація, яка об'єднує студентів і недавніх випускників вузів з метою розкриття лідерського та професійного потенціалу молоді та внесення позитивного вкладу в розвиток суспільства.

Нових учасників привітала президент Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати Ірина Саєнко та розповіла молоді про історію створення і сьогодення палати, мету її діяльності та функції. Головна мета палати – розвиток підприємництва, вихід нашого бізнесу на зовнішньо-економічні ринки, взаємодія між бізнесом та владою.

Розвиток держави, економіки та підприємництва неможливий без підтримки молодіжних ініціатив. Учасники молодіжної організації AIESEC мають можливість проявляти себе, представити свої проекти, робити свій внесок у розвиток країни і стати частиною глобального руху.

Одне із завдань, яке стоїть сьогодні перед молоддю, –  бути послами України в світі і послами світу в Україні. Це – роль активної молоді, яка хоче змінити світ.

DSC 4358Впродовж 11-12 вересня у Центрі інформаційної підтримки бізнесу, заснованому при Кіровоградській регіональній торгово-промисловій палаті,  відбувся тренінг «Участь МСБ у публічних закупівлях» в рамках ініціативи ЄС #EU4Business за підтримки #ЄБРР в Україні.

DSC 4420У тренінгу взяли участь власники, керівники, спеціалісти підприємств малого та середнього бізнесу.

На початку тренінгу учасників привітала керівник ЦІПБ Надія Пшенична, яка розповіла про діяльність центру. Європейський Союз та Ініціатива «EU4Business» дають можливість українському малому та середньому бізнесу користуватися перевагами зони вільної торгівлі шляхом збільшення їх конкурентоспроможності та експортного потенціалу. ЦІПБ допомагає малому та середньому бізнесу отримувати нові знання, а також  є інформаційним партнером ЄБРР у рамках Ініціативи «EU4Business».

Система «ProZorro» зарекомендувала себе як сучасний та відкритий сервіс, що дозволяє здійснювати закупівлі з максимальною ефективністю, адже навіть низькопорогові закупівлі дають до 20%  економії коштів. Однак висока конкуренція а також особливості проведення торгів в електронному форматі створюють певні складнощі для учасників. Метою заходу стало розширення можливостей участі МСБ у публічних закупівлях.

DSC 4327Тренер Людмила Солонар, начальник юридичного управління з питань забезпечення публічних закупівель, консультант з проведення торгів, ознайомила  учасників тренінгу із новинками законодавства у сфері публічних закупівель в Україні та ЄС, розповідала про планування та передумови здійснення закупівель, презентувала візуалізовану інформацію про  особливості роботи на різних електронних майданчиках «ProZorro», про участь у відкритих торгах, проведення  процедур перемовин у сфері закупівель та особливості внесення змін до договорів.

DSC 4388Тренер Олеся Дахно, заступник начальника управління, начальник відділу обслуговування розпорядників коштів та інших клієнтів місцевих бюджетів Головного управління Державної казначейської служби України у Кіровоградській області, розповідала присутнім про повноваження Державної казначейської служби України у галузі публічних закупівель, зокрема, це здійснення DSC 4399контролю за дотриманням вимог законодавства у сфері закупівель в частині наявності, відповідності та правильності оформлення документів.

Також учасники вивчали правила оформлення документації та опановували різні способи перевірки пакету документів, аби DSC 4401уникати помилок і порушень.

Окрім теоретичних знань, учасники виконували практичні завдання із  підготовки пропозицій для участі в торгах та з підготовки скарг, також отримали приклади успішних кейсів та рекомендації для вдалої участі у торгах.

DSC 4403На завершення тренери відповідали на запитання учасників та надавали практичні поради для вирішення проблем, які виникали під час підготовки та участі у  публічних закупівлях. 

Сертифікати щодо проходження навчання вручили учасникам DSC 4406керівник ЦІПБ Надія Пшенична та тренер Людмила Солонар.

 

Насамкінець учасники тренінгу ділилися враженнями. Присутні подякували тренерам за потужний теоретичний  фундамент, практичні поради і рекомендації, та зазначили, що такі тренінги дуже корисні, адже нормативні DSC 4409акти постійно змінюються, а практичні навички вимагають оновлення. Комунікація з колегами та тренерами дозволяє акуталізувати знання та збагачувати власний досвід.

Ми щиро вдячні учасникам за активність та зацікавленість і очікуємо Вас на наших наступних заходах!

DSC 4418DSC 4416DSC 4412

Запрошуємо представників малого і середнього бізнесу у сфері громадського харчування на семінар «Впровадження міжнародних правил харчової безпеки в закладах громадського харчування», який відбудеться 13 вересня 2019 року.

Семінар організовує Кіровоградська регіональна торгово-промислова палата за участю консалтингової компанії PROFI CLUB (м.Київ) при підтримці громадської організації «Ресторанна гільдія». У семінарі візьме участь представник  ГУ Держпродспоживслужби у Кіровоградській обл.

Вже 20 вересня 2019 року настає кінцева дата введення системи безпечності харчової продукції НАССР на всіх українських підприємствах, у тому числі МСБ, діяльність яких так або інакше пов’язана з харчовими продуктами. Впровадження цієї системи  - тривалий, скрупульозний процес. І це не тільки папери з правилами, а й команда людей з індивідуальною психологією, яка має забезпечити її функціонування.

Запропонований захід  присвячений розробці, запровадженню та забезпеченню функціонування процедур, заснованих на принципах системи НАССР та сприятиме підвищенню рівня обізнаності про особливості її впровадження  в Україні

Упровадження цієї системи в Україні регулюється Законами від 23.12.97 р. №771/97-ВР «Про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів» та від 18.05.17 р. №2042-VIII Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин.

Цільова аудиторія:

власники, шеф-кухарі, директори, адміністратори,  відповідальні фахівці  закладів громадського харчування  (ресторанів, кафе, кав’ярень, мініпекарень, кондитерських та ін.)

Дата проведення:

13 вересня 2019 року з 10 до 18 год.,

реєстрація учасників з 9:45 год.

 

Місце проведення:

м. Кропивницький, Кіровоградська регіональна торгово-промислова плата  (вул.Преображенська, 79-А), аудиторія 214.

Реєстрація:

Для участі у семінарі необхідно заповнити «Анкету учасника»  за посиланням https://docs.google.com/forms/d/1bNbi2xhr2o5amJ31fJNd_m2tf4qhL-waKKyRBORO5k0/edit, надіславши її у письмовому вигляді на електронну адресу координатора Проекту Воленшчак  Надії Антонівни: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., чи  фото Анкети на VIBER контактний тел. (050) 341-13-32.

Участь у семінарі платна - 980 грн. за одного учасника. У програму входять кава-паузи та обід.  Оплату семінару можна здійснити, отримавши рахунок через координатора Проекту за тел. 050-341-13-32. Учасники семінару отримають Сертифікат та презентаційні матеріали в електронному вигляді.

 

Запрошені експерти та лектори:

  • Богдан Михайлов - сертифікований спеціаліст по HACCP, досвід впровадження і дотримання принципів HACCP більше 9 років, у ресторанному бізнесі більше 20 років ( в т.ч. у всесвітньо відомих мережах ресторанів і готелів - більше 7 років);
  • Марта Лушпак – аудитор системи управління якістю згідно вимог стандартів ISO 9001, 22000, практикуючий консультант з питань розробки та впровадження системи управління якістю. Директор Львівської філії ДП «УкрНДНЦ» (Національний орган стандартизації);
  • Представник ГУ Держпродспоживслужби у Кіровоградській обл. (за погодженням)

                                          

                                           ПРОГРАМА  СЕМІНАРУ

                   Впровадження міжнародних правил харчової безпеки

                           в закладах громадського харчування.

09:45 - 10:00 – реєстрація учасників.

10:00 - 10:15 – вітальне слово організаторів, знайомство.

10:15 - 11:30 - 1-й блок - теоретичний

  • Що таке HACCP. Стандарти HACCP в Україні
  • Основні поняття харчової безпеки і загальні принципи харчового законодавства в Україні
  • Причини, процедура і етапи впровадження HACCP. Переваги використання системи НАССР
  • Програми-передумови щодо безпеки харчової продукції
  • Визначення критичних точок контролю, встановлення критичних меж і системи моніторингу

11:30 - 11:45 - відповіді на питання учасників

11:45 - 12:00 - перерва

12:00 - 13:15 - 2-й блок - процедурний

  • Застосування HACCP у всіх процесах, які проходить продукт в закладах громадського харчування
  • Контрольні перевірки кухні і співробітників. Фізичне забруднення (в т. ч. особиста гігієна персоналу).
  • Контроль температурних режимів і термінів зберігання продуктів. Маркування.
  • Очищення та обслуговування обладнання. Видалення відходів, контроль скла, боротьба зі шкідниками
  • Харчова алергія і процедура розслідування харчового отруєння гостя. Їжа "на винос" і харчування дітей.
  • Навчання персоналу і контроль за дотриманням стандартів

13:15 - 13:30 - відповіді на питання учасників

13:30 - 14:00 - обід

14.00 - 14.45 - Повноваження ДПСС в частині контролю харчової безпеки в    закладах громадського харчування (HACCP.) Відповідальність операторів ринку.

Процедура перевірок контролюючим органом, форма акту перевірки.

14:45 -15:45 - 3-й блок - законодавчий

  • Актуальне законодавство України про харчову безпеку в закладах громадського харчування (HACCP)
  • Програми-передумови і уніфікована форма акту перевірки.
  • Гігієнічні вимоги і обов'язки операторів ринку щодо дотримання харчової безпеки
  • Профілактичний медогляд і гігієнічне навчання. Кишкові інфекції
  • Процедура сертифікації закладу за стандартами HACCP. Права і обов'язки аудиторів по HACCP

15:45 - 16:00 - відповіді на питання учасників

16:00 - 16:10 - перерва

16:10 - 17:30 - 4-й блок - практичний

  • Стандартна документація для контролю безпеки продуктів і лабораторний контроль.
  • Основні вимоги до робочих приміщень і фактори ризику
  • Вимоги до будівель та приміщень, інженерних систем і технологічного устаткування підприємств ресторанного господарства
  • Оцінки ступеня ризиків через неналежний санітарний стан приміщень та технологічного обладнання підприємств
  • Причини зниження ефективності системи HACCP, типові помилки

17:30 - 17:45 - відповіді на питання учасників

17:45 - 18:00 - заключне слово організаторів та видача іменних Сертифікатів.

DSC 4107Сьогодні, 6 вересня 2019 року, Кіровоградську регіональну торгово-промислову палату відвідали студенти І курсу Економіко-технологічного інституту імені Роберта Ельворті.

Гостей привітала президент Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати Саєнко Ірина. Вона розповіла про історію створення та сьогодення Палати, мету її діяльності та функції.

DSC 4108На сьогоднішній день членами Кіровоградської РТПП є понад 150 підприємств області, які представляють практично усі галузі економіки. Проте палата працює не лише для своїх членів, а для усіх, хто зацікавлений у розвитку економіки.

 

DSC 4110

Перед студентами виступили: Сергій Крамарчук, начальник управління зовнішньо-економічної діяльності;

Надія Пшенична, керівник ЦІПБ;

Людмила Солонар, начальник управління з питань юридичного забезпечення публічних закупівель;

DSC 4119Олег Хмуренко, віце-президент;

Ольга Данилова, менеджер з конференц-сервісу.

Після виступів спікерів студенти переглянули фільм про роботу КРТПП.

DSC 4114На завершення зустрічі гостей пригостили смачною кавою. Студенти мали змогу неформально поспілкуватися із президентом та працівниками Палати.

23 вересня 2019 року відбудеться Двосторонній діловий форум Україна-Куба, організований спільно з Посольством Республіки Куба в Україні та Торгово-промисловою палатою Куби.

Форум буде проходити в приміщенні ТПП України (м. Київ, вул. Велика Житомирська, 33, конференц-зал «Колізей», 4 поверх).

Програма заходу передбачає пленарну частину, в якій будуть висвітлені найближчі перспективи та пріоритетні напрями українсько-кубинського економічного співробітництва, розглядатимуться питання, що пов’язані з двостороннім співробітництвом у різних сферах, а також B2B зустрічі між компаніями. Делегація налічує близько 50 кубинських компаній, зацікавлених у співпраці з Україною.

Детальна програма Форуму уточнюється та буде надіслана найближчим часом.

За інформацією кубинської сторони, в заході будуть брати участь кубинські підприємці, що працюють в сферах медицини, сільського господарства, туризму, промисловості, металургії, гірничого видобування, науки та культури, телекомунікацій, виробники медичного обладнання та фармацевтичні компанії, харчові компанії, виробники електроніки тощо.

Список компаній

Також на Форумі будуть присутні представники Кубинської торгово-промислової палати, які зможуть відповісти на питання щодо особливостей співробітництва з Республікою Куба.

По закінченню ділової частини відбудеться культурний вечір "Кубинська ніч". На гостей чекатиме концерт кубинського віртуоза, талановитого гітариста Ахмеда Дікінсона Карденоса, презентація нової книги Андрія Мосієнка «Havana. Kings»… Ну і як же без рому?

Початок заходу – о 15:00, реєстрація – з 14:30.

Вартість участі у Форумі та культурному вечорі "Кубинська ніч"  - для членів та партнерів ТПП - 290 грн вкл. ПДВ за одну особу, в іншому випадку - 450 грн вкл. ПДВ за одну особу. У разі зацікавленості просимо підтвердити участь, зареєструвавшись https://cuba.ticketforevent.com/ .

За додатковою інформацією звертайтесь до Дирекції міжнародного співробітництва ТПП України, контактна особа Анна Гусак (тел.: (044) 461-98-08, моб. +380955466509, e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.).

Акредитація преси - Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "