Напередодні Дня Перемоги ТДВ «Об’єднання «Дніпроенергобудпром» вітає ветеранів війни, які свого часу працювали на підприємстві. Ця традиція впродовж багатьох років залишається незмінною. Цьогоріч чотири ветерани зі Світловодська та Власівки отримали вітання від генерального директора Івана Марона та його заступника і директора головного заводу Михайла Бур’янського.

1557327460 mg 3824Почесну місію особисто вручити подарунки колишнім працівникам довірили голові профспілкового комітету Галині Козубенко. Саме вона напередодні Дня Перемоги, 7 травня, завітала до ветеранів додому. З радістю зустрічали гостю Павло Лисенко, Зінаїда Носова та Володимир Борзяєв. Усі вони – колишні працівники «Об’єднання «Дніпроенергобудпром». У роки їхньої молодості, на які і припала війна, вони працювали у тилу. 1557327397 mg 3803

Цього ж дня Галину Зіновіївну радо зустрічала ще одна людина– Євдокія Кулікова. Другого березня вона відзначила свій 95-й день народження. Тоді вона теж приймала вітання від керівництва підприємства з нагоди такої поважної дати. А те, як вона зраділа гостям напередодні Дня Перемоги, – і словами тяжко передати. «Мої ж ви дорогенькі!», – плескала у долоні бабця і чимдуж захотіла обійняти усіх, хто зайшов до хати. 
 
1557327411 mg 3796
«Від усіх наших працівників, від керівництва Об’єднання прийміть найщиріші вітання з Днем Перемоги. Сільвестрівно, бажаю Вам міцного здоров’я і щоб залишалися такою доброю, надійною та світлою людиною ще протягом багатьох років», – звернулася до ветерана Галина Зіновіївна та подарувала від підприємства смачний продуктовий набір та грошову винагороду. 
А як приємний додаток до корисних подарунків ветеран отримала букет яскравих троянд. До речі, літня жінка їх надзвичайно полюбляє, тож охоче фотографувалася, не випускаючи букет з рук.. 

Після вітань та вручення подарунків усі присутні зробили кілька фото на згадку. До речі, бабуся фотографуватися зовсім не соромиться і охоче позує на фотокамеру, а коли у хаті стільки гостей, обов’язково має сфотографуватися з кожним. 

Напередодні Дня Перемоги в оселі ветерана зібралися найдорожчі люди – її діти – донька та син. Останній приїхав із-за кордону, тож цього дня у домі бабці було затишно, а атмосфера свята по-справжньому теплою та сімейною. Господарі не залишили гостей без частування, наполегливо закликаючи до солодкого столу. За чашкою чаю та смачним домашнім тортом Євдокія Сільвестрівна ділилася спогадами з гостями. Розповідала про роки війни, які прийшлися на її молодість, розповідала, як працювала дояркою і як їй – молодій дівчині доводилося справлятися з дванадцятьма коровами, яких треба було щодня доїти... Згадувала жінка, як іноді їй доводилося носити до потягів по два відра молока. 

1557327436 mg 3844

1557327460 mg 3831

З особливим теплом вона згадувала свого чоловіка, з яким разом прожили щасливих 50 років та 7 місяців. З посмішкою згадує час, коли чоловік без упину говорив їй компліменти. Його слова і донині гріють душу жінки, якій за паспортом 95, а у душі завжди 18 з маленьким хвостиком. 
 
За усе своє життя Євдокія Сільвестрівна жодного разу не відпочивала на курортах чи у санаторіях. Утім, цей факт її аж ніяк не бентежить. Зате скільки разів подорожувала  разом з працівниками «Дніпроенергобудпром» маршрутами вихідного дня! Цей активний період свого життя вона згадує з особливою теплотою. Відчувається, що вона нерозривною ниткою зв’язана саме з цим колективом, тож щиро дякує Івану Едуардовичу Марону, з яким їй довелося працювати, і Михайлу Миколайовичу Бур’янському, який тоді ще не працював на підприємстві, за те, що її не забувають.
За матеріалами порталу Вечірній Світловодськ 
" "