lisФінансування заходів з охорони праці у державних лісогосподарських підприємствах Кіровоградської області в 2016 році збільшилось на 25% порівняно з 2015 роком, що має позитивний вплив на стан охорони праці. Про це повідомила начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Наталія Ревенко.

У 2016 році витрати підвідомчих підприємствах на охорону праці становили 1 млн. 745 тис. грн., у 2015-му - 1 млн. 397 тис. грн. Частка витрат на заходи з охорони праці становила 0,82 % від реалізації продукції усіма підприємствами. З розрахунку на одного працюючого – 1983 грн.

За минулий рік у лісових господарствах області не сталося випадків виробничого травматизму. Працівники були повністю забезпечені засобами індивідуального захисту. Систематично проводився техогляд автотракторної та вантажопідіймальної техніки. У повному обсязі виконано завдання «Галузевої програми поліпшення стану безпеки, гігієни праці та виробничого середовища на 2014-2018 роки» на 2016 рік.Lis 002

Упродовж звітного періоду лісогосподарські підприємства провели навчання з питань охорони праці працівників, які виконують роботи з підвищеною небезпекою, обстежили санітарно-побутові приміщення й виробниче устаткування щодо можливості його подальшого безпечного використання у виробництві. За результатами цієї роботи усунуто низку недоліків.

У лісгоспах пройшов тиждень охорони праці під девізом: «Стрес на робочому місці: колективний виклик». За його результатами визначили та відзначили переможців – працівників усіх лісгоспів та виробничих підрозділів.

Прес-служба 28.02.2017

" "