SteviyaУкраїнським фермерам слід задуматися про вирощуванні такою невибагливою культури, як солодка трава стевія. Культура має великі перспективи на ринку, адже екстракт стевії набирає все більшої популярності у світі як альтернатива цукру.

Про це повідомляє НАЦУ "Укрцукор".

За прогнозами аналітиків компанії Grand View Research Inc, до 2024 р. світовий ринок екстракту стевії зросте до $556,7 млн. А в минулому році він склав $337,7 млн.

Як підкреслює Національна асоціація кондитерів (NCA) США, це зростання пов'язане як з підвищеним інтересом до здорового харчування, так і з підвищенням цін на цукор.

Крім того, в світі збільшується кількість діабетиків, які використовують екстракт стевії для заміни цукру. Також його додають в якості підсолоджувача в безалкогольні напої, цукерки та хлібобулочні вироби.

Для довідки: екстракт стевії в 200-300 разів солодше цукру — чверть чайної ложки екстракту може замінити 1 склянку цукру. Стевія росте на всій території України у відкритому грунті. У липні стевію зрізують і сушать, як лікарську траву. Кореневище на зиму викопують, бо воно не витримує морози. Навесні його знову висаджують у грунт.

Прес-служба / 20.10.2016

 

" "