51Формування сприятливого бізнес-клімату, удосконалення моделі взаємодії з членами, розвиток регіонів - основні стратегічні цілі системи торгово-промислових палат. На цьому акцентував президент ТПП України Геннадій Чижиков на засіданні Ради ТПП України.

Палата визначена Кабінетом міністрів одним з розробників стратегії промислової політики та експортної стратегії. Розширення співпраці з органами влади допоможе формуванню сприятливого бізнес-клімату. Також цьому сприятиме подальша активна робота в комітетах підприємців при ТПП.

rada-3Удосконалення взаємодії з членами відбуватиметься перш за все через новий інтерактивний web-портал Палати, який буде простий та зручний для користувачів. І як результат, система ТПП наблизилась до цільової моделі «Цифрової Палати», щоб мати можливість бути на відстані «витягнутої руки» для бізнесу.

Серед перспективних видів послуг, за якими очікується активізація у наступному році - консультації з питань ЗЕД, експертиза, виставкова та конгресна на діяльність, надання юридичного супроводу, освітні послуги та інформаційно-аналітична підтримка бізнесу.

rada-1«Ми послідовно крок за кроком впроваджуємо Стратегію-2020. Система ТПП в Україні стає більш демократичною, прозорою, публічною, конкурентною організацією, яка користується довірою серед бізнесу, органів влади, міжнародних партнерів, а також проявляє економічну стійкість та здатність до оновлення та реформування. Приємно констатувати той факт, що у цьому році, як ніколи раніше, максимальна кількість пропозицій до законопроектів, які напрацювали наші комітети підприємців, були враховані владою. Також я щасливий, що вітчизняний бізнес й далі бачить в ТПП надійного помічника у просуванні своєї продукції на зовнішні ринки. Активність демонструють й регіональні палати. Нам є чим пишатися - цьогоріч центри підтримки МСБ у рамках ініціативи EU4Business та за підтримки ЄБРР створені на базі 8 ТПП, центри підтримки експорту працюють на базі 16 палат, до родини Палати долучилися 500 нових членів. Щиро дякую усім за плідну злагоджену роботу! Працюємо у напрямку підкорення нових вершин! Разом ми сила! Слава бізнесу в Укра
їні!», - сказав президент ТПП України Геннадій Чижиков.

rada-2У 2016 році ТПП України виступила організатором понад 250 масштабних форумів, тематичних семінарів, круглих столів та конференцій, на яких підприємці, представники влади та експерти різних галузей зустрілися на спільній платформі для ефективного діалогу. А разом із регіональними палатами - це понад 600 заходів!

Головна мета ТПП України - популяризувати український продукт. Палата продовжує активно залучати інвестиції у вітчизняний бізнес. У 2016 році на базі ТПП України почав діяти проектний офіс: сформована енергійна команда молодих фахівців, що допомагає залучати кошти на реалізацію перспективних стартапів. Також цей рік поклав початок роботи Інвестиційного порталу - інтернет ресурсу, де інвестори розглядатимуть пропозиції від українських компаній і підприємців. Цього року спільно із Всеукраїнською Бізнес Конфедерацією ТПП України вперше запустила масштабний проект «Наші імена». Цикл сюжетів знайомить з унікальними експортно орієнтованими та економічно значущими підприємствами по всій Україні, що є членами регіональних торгово-промислових палат.

В засіданні взяли участь члени Ради ТПП України - президент КРТПП Ірина Саєнко та голова наглядової ради ПАТ «НВП «Радій» Євгеній Бахмач.

Прес-служба / 22.12.2016

 

" "