Засвідчення документів, пов’язаних із здійсненням зовнішньоекономічної діяльності (документів комерційного характеру) – процедура підтвердження дійсності виданих підприємствами та організаціями або державними установами, представництвами іноземних суб’єктів господарської діяльності, що зареєстровані на території України оригіналів документів комерційного характеру для надання їх іноземним контрагентам.

Перелік держав для яких потрібне засвідчення торгово-промислової палати:
В'єтнам, Єгипет, Індія, Іран, Ірак, Йорданії, Катар, Кувейт, Лівія, Ліван, Об'єднані Арабські Емірати, Пакистан, Перу, Саудівська Аравія, Сирія, Судан, Туреччина, Філіппіни.

-----
Документи, пов’язані із здійсненням зовнішньоекономічної діяльності
До документів, пов’язаних із здійсненням зовнішньоекономічної діяльності, що надаються заявниками для засвідчення, відносяться зокрема:
- договори, угоди, контракти додатки до них, специфікації, інвойси, коносаменти, товарно-транспортні накладні, товаророзпорядчі накладні, митні декларації, декларації виробника товарів тощо;
- оригінали та/або належним чином засвідчені копії: сертифікатів про походження товарів, ветеринарних сертифікатів, сертифікатів якості, фіто санітарних сертифікатів (додатків до них), сертифікатів вільної торгівлі, сертифікатів відповідності, гігієнічних сертифікатів, санітарно-епідеміологічних висновків, радіологічних сертифікатів, сертифікатів здоров’я;
- нотаріально засвідчені копії: статуту, установчого договору, протоколів зальних зборів та інших нотаріально засвідчених документів;
- виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб–підприємців та громадських формувань, які завірені печаткою цього підприємства, організації, установи, фірми тощо;
Даний перелік документів не є вичерпним, для засвідчення документів можуть надаватися і інші документи комерційного характеру, які складаються у процесі здійснення зовнішньоекономічної діяльності.

---
Роз’яснення
На підставі п. 6 ч. 1 ст. 11 Закону України "Про торгово-промислові палати в Україні" Рішенням Президії торгово-промислової палати України від 21.07.2016 року "Про уніфікацію в системі ТПП України послуг із засвідчення документів, пов’язаних із здійсненням зовнішньоекономічної діяльності" ЗАТВЕРДЖЕНО "Положення про порядок засвідчення торгово-промисловими палатами в Україні документів, пов’язаних із здійсненням зовнішньоекономічної діяльності (документів комерційного характеру)" відповідно до Рішення Президії ТПП України від 21.07.2016 №14 (7).

---
Тарифи
Тарифи на послуги із засвідчення документів, пов’язаних із здійсненням зовнішньоекономічної діяльності (документів комерційного характеру) передбачають звичайний та терміновий порядок розгляду заяви, за бажанням заявника (у звичайному режимі послуга надається протягом 3 робочих днів, у разі виконання робіт у терміновому режимі (в межах одного робочого дня), оплата послуги здійснюється з урахування коефіцієнта "2").
Тариф на послугу, грн. (без ПДВ) за один документ - 250,00.
Увага!!! В момент подачі документів для засвідчення до Кіровоградської РТПП, представник юридичної особи повинен мати довіреність від підприємства з повноваженнями на представника та документ, що посвідчує особу представника.

 

Дивись також:
Положення про порядок засвідчення торгово-промисловими палатами в Україні документів, пов’язаних із здійсненням зовнішньоекономічної діяльності (документів комерційного характеру) від 21 липня 2016 р. № 14(7) Рішення Президії ТПП України.

 

Телефон для довідок: (0522) 30-87-24

" "