В обласній державній адміністрації відбулось чергове засідання робочої групи для напрацювання пропозицій щодо вирішення проблемних питань діяльності малого та мікробізнесу. Участь у засіданні взяла президент Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати Ірина Саєнко.

29012021 2Члени робочої групи обговорили актуальні питання використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО). Роз’яснення з питань застосування РРО та ПРРО ФОПами, які обрали спрощену систему оподаткування, надавали представники ГУ ДПС України в області. Заступник начальника головного управління Єгор Романюк відзначив, що Державна податкова служба максимально відкрита для співпраці з бізнесом, і готова надавати будь-які консультації в межах повноважень.

Під час засідання йшлося й про стан вирішення питань щодо надання допомоги по частковому безробіттю на період карантину. Про стан виплати допомоги розповіла директор обласного центру зайнятості Лілія Колесник.

Окремі питання, що ставили під час засідання представники бізнесу викликали неабиякі дискусії присутніх та, за словами доповідачів, однозначні відповіді на них можливо буде отримати під час наступних засідань.

Наприкінці засідання Президент КРТПП Ірина Саєнко закликала присутніх до спільної конструктивної співпраці: «Ми вже активно співпрацюємо з податківцями та обласною владою. На сайті Палати та наших сторінках у соцмережах активно надаються офіційні роз’яснення питань, що ставить бізнес стосовно використання РРО. Пропоную усім долучитись до такої роботи: разом ставимо питання органам влади, а роз’яснення – публікуємо», - наголосила вона.

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "