В обласній універсальній науковій бібліотеці імені Д.І. Чижевського презентували книгу «Єлисаветградський гусарський полк у наполеонівських війнах початку ХІХ століття».

902 2 2Книга була видана давнім партнером Кіровоградської РТПП - рекламним агентством «Антураж А», за фінансової підтримки відомого промисловця і мецената Павла Штутмана, голови наглядових рад підприємств – членів КРТПП «Ельворті Груп» та «Гідросила Груп». Тож не дивно, що у презентації взяла участь президент Палати Ірина Саєнко.

Презентували книгу її автори, міцеві науковці, кандидати історичних наук, викладачі ЦДПУ ім. Володимира Винниченка Олександр Чорний і Олександр Ковальков.

«Елисаветградський гусарський полк – це наш край, це наше місто, це наші люди. Наш край пов'язаний із багатьма політичними, економічними та культурними процесами, що відбувалися у колишній Російській імперії, в складі якої перебувала й Україна», - зазначив під час презентації Олександр Чорний. Він відзначив, що оскільки історія полку тісно пов’язана із сьогоднішнім містом Кропивницький, її варто розглядати широко й масштабно, тому і з’явилася ідея такого проекту.

902 2 1Ірина Саєнко розповіла про те, як кілька років книгу готували до друку, подякувала усім причетним до її видання, та окремо подякувала Павлу Штутману, адже за його фінансової підтримки проект вдалося втілити в життя.

«Ця книга є нашою з вами історією, нашим минулим, без якого не було б сьогодення та не буде майбутнього», - наголосила Ірина Саєнко. Вона запропонувала авторам продовжити проект, підготувавши видання про історію та героїв третього окремого полку спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго.

902 2 4Під час презентації видання отримало схвальні відгуки від ректора ЦДПУ ім. Володимира Винниченка Олега Семенюка, кандидата історичних наук, викладача університету Ірини Козир. А по завершенню заходу, ознайомитись із книгою змогли усі охочі.

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "