Відбувся черговий вебінар з циклу підготовки ресторанного бізнесу до перевірок контролюючих органів з питань безпечності харчових продуктів.

1102 1В онлайн конференції взяли участь більше 20 власників, директорів, шеф-кухарів та адміністраторів ресторанів, кафе, барів, кондитерських та пекарень.

Представник ГО «Ресторанна гільдія» Ольга Михайлова представила спікерів, окреслила тематику занять. Учасників конференції ознайомили із харчовим законодавством України, спрощеним підходом до впровадження системи ХАССП, розповіли про підготовку до перевірки ДПСС та поведінку бізнеса під час здійснення перевірки.

У заході взяла участь Надія Воленшчак, начальник відділу фінансово-економічних послуг КРТПП, сертифікований тренер з підготовки бізнесу до перевірок державних контролюючих органів.

1102 2Вона розповіла про алгоритм поведінки бізнесу у разі порушень з боку контролюючих органів при здійсненні перевірок, звернула увагу на типові порушення контролюючих органів, що можуть виникати під час перевірок.

Надія Воленшчак окреслила основні норми Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності» у частині прав суб’єктів господарювання при проведенні перевірок. Наголосила, на можливості долучення до участі у перевірці фахівця, який здійснює розробку і супроводжує функціонування системи НАССР, праві здійснювати аудіо- та відео-фіксацію процесу здійснення державного контролю, або окремих його моментів, праві оператора ринку на проведення арбітражного лабораторного дослідження, у випадку незгоди з результатом основного лабораторного дослідження, супроводу перевірки уповноваженою особою, праві суб’єкта господарювання вимагати від представника контролюючого органу обов’язкового дотримання правил допуску сторонніх осіб до виробничих потужностей, затверджених оператором ринку тощо. Азартна онлайн гра Crazy Time . Гра Crazy Time – це класика казино.

«Уповноважена особа сконцентрована на тому, щоб довести правомірність, в рамках діючих вимог, своїх дій, і саме цим керується, а не тим щоб уникнути ймовірних приписів, фінансової, чи будь-якої іншої відповідальності», - підсумувала Надія Воленшчак.

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "