Про можливість відновлення роботи аеропорту в обласному центрі йшлося під час наради з розвитку аеропортової інфраструктури, що відбулась сьогодні в обласній державній адміністрації під керівництвом голови ОДА Андрія Назаренка, за участі голови обласної ради Сергія Шульги, президента Кіровоградської РТПП Ірини Саєнко.

25032021 5Відкриваючи нараду, голова облдержадміністрації Андрій Назаренко відзначив, що Президентом України ініційовано Програму реконструкції і будівництва регіональних аеропортів, а враховуючи потенціал, що має Кіровоградщина в авіаперевезеннях, є необхідність відновити роботу аеропорту у Кропивницькому.

«Область має достатній потенціал в авіаційній галузі і для задоволення потреб економіки та жителів області його необхідно розвивати», - наголосив посадовець. Він відзначив, що сьогодні на території Кіровоградщини функціонують авіаційні підприємства, серед яких МААК «Урга» та Льотна академія Національного авіаційного університету.

Учасники наради детально розглянули стан авіаційної інфраструктури обласного центру, а вимоги для відновлення роботи аеропорту озвучили представник ДП "Украерорух" Олександр Кошевий та радник Міністра інфраструктури України Павло Корнієнко.

25032021 7Під час наради було представлено авіапотужності давнього партнера Кіровоградської РТПП Міжнародної акціонерної авіаційної компанії «Урга». Її генеральний директор Олександр Галінський розповів, що сьогодні МААК «УРГА» виконує польоти за довгостроковими чартерними угодами в різних країнах світу, має власний навчально-льотний центр, базу для технічного обслуговування повітряних суден, сертифікати авіаційної безпеки і якості. За його словами, аеродром «Кіровоград» є базовим для МААК «УРГА», тут здійснюється і технічне обслуговування власних повітряних суден. Прийом та випуск повітряних суден на злітно-посадовій смузі забезпечується у взаємодії з Льотною академією Національного авіаційного університету.

Учасники наради детально проговорили можливості відродження аеропорту у м. Кропивницькому, проаналізовано певні ризики та проблемні питання та визначено необхідність у розробці техніко-економічного обґрунтування відбудови аеропорту.

25032021 2«Кіровоградщина, завдяки географічному розташуванню, може стати одним з найрозвинутіших логістичних центрів України,» - зазначила Ірина Саєнко, коментуючи нараду. «Ми вже літаємо, маємо необхідну технічну базу, сертифікати та дозволи. Справа за тим, щоб розробити проект відновлення аеропорту. Кіровоградська РТПП готова долучитись до цього процесу, а за необхідності, і до пошуку інвестора», - наголосила президент Кіровоградської РТПП.

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "