За ініціативи Кіровоградської регіональної торгово-промислової палати та за підтримки Торгово-промислової палати України і Державної митної служби України, Урядом внесено зміни до Порядку реалізації товарів на митних аукціонах, редукціонах, затвердженого Постановою КМУ від 4 грудня 2019 року.

01042021 1Під час здійснення повноважень із організації митних аукціонів, Кіровоградська РТПП зіткнулась із ситуацією, у якій, навіть за умов появи потенційного покупця, неможливо повернутися до процедури продажу. Йдеться про норму Порядку, відповідно до якої, майно, що не вдалося реалізувати на митному аукціоні підлягало виключно переробці, утилізації або знищенню. Тим самим держава недоотримувала можливі доходи у разі появи зацікавленого покупця по завершенні аукціону.

Минулого року Кіровоградська регіональна торгово-промислова палата, як спеціалізоване підприємство-організатор митних аукціонів, виступила з ініціативою внесення змін до Порядку реалізації товарів на митних аукціонах, редукціонах.

Питання опрацьовувалось спільно із ТПП та ДМС України. За результатами обговорень, на розгляд Кабінету Міністрів України були внесені відповідні зміни, які були затверджені урядовою постановою від 17 березня цього року.

Відповідно до змін, замовник редукціону отримав можливість прийняти рішення про розділення лота на частини, менші за обсягом та їх подальшу реалізацію, об’єднання лотів, з метою їх подальшої реалізації тощо. Крім того, у змінах до Порядку реалізації товарів на митних аукціонах, редукціонах, відкрито можливість передачі майна, нереалізованого під час митного аукціону, для подальшої реалізації за договором комісії. При цьому ціна, товару не може бути меншою стартової ціни, встановленої для редукціону.

Із оновленим Порядком реалізації товарів на митних аукціонах, редукціонах можна ознайомитись тут

Журнал "ЗОВНІШСЕРВІС"

Журнал ЗОВНІШСЕРВІС 067 2021.jpg
" "